NESREĆA U INDONEZIJI

Eksplozija u rafineriji u kojoj je prošli mjesec poginulo više od 20 ljudi: Devet osoba je ozlijeđeno

Eksplozija u subotu kasno u plinskom kompresoru uzrokovala je "manje ozljede" od krhotina stakla

Rafinerija Pertamina

 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

U eksploziji u jedinici rafinerije državne energetske tvrtke Pertamina PT u zapadnoj Indoneziji ozlijeđeno je devet osoba, priopćila je u nedjelju ta tvrtka, dodajući da je u dva požara tijekom prošlog mjeseca bilo dvadesetak smrtnih slučajeva.

Eksplozija u subotu kasno u plinskom kompresoru uzrokovala je "manje ozljede" od krhotina stakla i oštetila nekoliko kuća u gradu Dumai na otoku Sumatra, naveli su u priopćenju iz PT Kilang Pertamina Internasional (KPI). Uzrok se istražuje.

U požaru 3. ožujka u Pertamininom terminalu za gorivo Plumpang u Jakarti, jednom od najstarijih i najvećih u zemlji, poginulo je više od 20 ljudi. Troje je umrlo u požaru 26. ožujka na tankeru koji je prevozio naftu Pertamina na otoke Bali i Lombok.

KPI se ispričao za subotnji incident, rekao je glasnogovornik, dodajući da je u tijeku "proces oporavka" nakon što je požar ugašen. Nekoliko je jedinica pogođeno i zaustavljeno eksplozijom i požarom, ali ostale rade kao i obično, rekao je.

Na pitanje o utjecaju na proizvodnju ili opskrbu nije odmah odgovorio, ali su iz KPI rekli da su nacionalne zalihe goriva "sigurne".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:08