TERORIZAM U MOGADIŠU

Eksplozija u somalijskom hotelu u koji zalaze političari: Skakali su kroz prozore da se spase

Ekstremistička skupina Al Šabab, povezana s Al Kaidom, koja kontrolira velik dio zemlje preuzela je odgovornost za napad

Eksplozija u Somaliji/Ilustracija

 Hodan Mohamed/Anadolu Agency Via Afp

Islamistički pobunjenici napali su u nedjelju navečer hotel u somalijskom glavnom gradu Mogadišu u koji zalaze vladini dužnosnici, rekli su policija i očevici.

Ekstremistička skupina Al Šabab, povezana s Al Kaidom, koja kontrolira velik dio zemlje preuzela je odgovornost za napad, rekavši u priopćenju da je na meti napada bila obližnja predsjednička palača.

Napadači su upali u hotel Villa Rose blizu predsjedničke palače, rekla su dvojica policajca za agenciju Reuters. Zasad nije jasno koliko je napadača, rekli su.

Neki vladini dužnosnici u hotelu uspjeli su se spasiti skočivši kroz prozor, rekao je Mohammed Abdi, jedan od dvojice policajaca.

Ministar za okoliš Adam Aw Hirsi napisao je na Twitteru da je na sigurnom pošto je "teroristička eksplozija ciljala moju rezidenciju" u hotelu, u kojemu odsjedaju mnogi dužnosnici.

Predsjednik Hassan Sheikh Mohamud, izabran na dužnost početkom godine, poveo je vojnu ofenzivu protiv skupine Al Šababa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:55