UZROK SE UTVRĐUJE

Eksplozija u tvornici u Tajlandu, poginuo spasilac, ranjeno 29 ljudi, naređena masovna evakuacija

Isprva mi se učinilo da je munja. Nakon toga sam čuo glasan udarac i kuća se tresla kao da je potres, rekao je jedan stanovnik
 Lillian SUWANRUMPHA/AFP

Tisuće stanovnika na periferiji glavnog grada Tajlanda evakuirane su u ponedjeljak, a vatrogasci su se satima borili s požarom nakon eksplozije tvornice u kojoj je poginuo spasilac, a ranjeno 29 ljudi, rekli su dužnosnici.

Stanovnici provincije Samut Prakan, koji žive u radijusu od pet kilometara od tvornice u vlasništvu tajvanske tvrtke, evakuirani su iz opreza, objasnile su vlasti.

image
Lillian SUWANRUMPHA/AFP

Lokalne vlasti objavile su da je 70 kuća oštećeno, a vatrogasci su gasili požar najmanje devet sati od eksplozije koja se dogodila u ponedjeljak rano ujutro. Uzrok eksplozije nije još utvrđen.

"Isprva mi se učinilo da je munja. Nakon toga sam čuo glasan udarac i kuća se neko vrijeme tresla kao da je potres", rekao je stanovnik Baitong Nisarat.

Tvornica ekspandirane polistirenske pjene oko 5 kilometara udaljena je od glavne međunarodne zračne luke Suvarnabhumi u Bangkoku. Zračna luka je objavila da eksplozija nije poremetila letove.

image
Handout/ROYAL THAI ARMY/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 07:39