PISMO-BOMBA

Eksplozija u ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu, jedna osoba stradala, specijalne jedinice na terenu

Zaposlenik je zadobio lakše ozljede i prebačen je u bolnicu,

Španjolska policija ispred ukrajinskog veleposlanstva

 Thomas Coex/AFP

Ukrajina je u srijedu pojačala osiguranje svojih veleposlanstava u svijetu nakon što je zaposlenik ukrajinske ambasade u Madridu ranjen kada je otvorio pismo bombu.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba naredio je da ukrajinske ambasade "hitno" pojačaju osiguranje, priopćilo je ministarstvo.

Zaposlenik veleposlanstva zadobio je lakše ozljede i prebačen je u bolnicu Nuestra Senora de America, javljaju lokalni mediji, kako prenosi Sky News.

Policija je ogradila područje, a specijalizirane jedinice koje rade na deaktiviranju eksplozivnih naprava nalaze se na mjestu događaja, objavila je novinska postaja Telemadrid.

image

Španjolska policija ispred ukrajinskog veleposlanstva

Oscar Del Pozo/AFP

I El Mundo je izvijestio da se radi o eksploziji pisma-bombe do koje je došlo oko 13 sati. Policija je dobila obavijest o požaru, do čega je došlo u trenucima kada je jedan od djelatnika imao pismo u rukama.

Ozlijeđeni je zaposlenik veleposlanstva sam otišao u dom zdravlja, prije nego je prebačen u bolnicu.

image

Španjolska policija ispred ukrajinskog veleposlanstva

Thomas Coex/AFP

Policija je aktivirala antiteroristički protokol i ogradila područje gdje se nalazi veleposlanstvo. U veleposlanstvu zasad nisu potvrdili incident niti su željeli dati bilo kakvu izjavu o njemu.

Kuleba: Neće nas zastrašiti

Eksploziju je naknadno potvrdio glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko. Potvrdio je i lakše ozljede zaposlenika koje je zadobio dok je pregledavao omotnicu koja je eksplodirala nakon što je stigla u prostorije, rekao je Nikolenko. Izvijestio je kako nitko nije životno ugrožen, prenosi Kyiv Independent.

Dodao da je ministar vanjskih poslova apelirao na svog španjolskog kolegu Joséa Manuela Albaresa da poduzme hitne mjere u vezi s istragom napada na ukrajinsku diplomatsku misiju.

"Ministar je također naglasio da tko god stoji iza organizacije ove eksplozije, neće uspjeti zastrašiti ukrajinske diplomate niti zaustaviti njihov svakodnevni rad na jačanju Ukrajine i suprotstavljanju ruskoj agresiji", izvijestio je Nikolenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:14