OD KIJEVA DO ODESE

Eksplozije od ranog jutra odjekuju diljem Ukrajine: Karta pokazuje gdje su sve Rusi dosad napali

U isto vrijeme u ruskom gradu Belgorodu, koji se nalazi na oko 80 kilometara sjeverno od Harkiva u Ukrajini, čula se topnička vatra

Eksplozije od jutra odjekuju Ukrajinom

 YouTube/Jutarnji list

Ruske snage ispalile su u četvrtak projektile na nekoliko gradova u Ukrajini i iskrcale snage na njezine južne obale, objavili su ukrajinski dužnosnici i mediji, nakon što je predsjednik Vladimir Putin odobrio, kako je nazvao, specijalnu vojnu operaciju na istoku.

Novinari i svjedoci CNN-a u gradovima diljem Ukrajine izvijestili su da su čuli eksplozije u ranim satima četvrtka.

image
Jutarnji list

U glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, čule su se eksplozije s istoka u smjeru gradske međunarodne zračne luke. Novinar CNN-a taman se javljao uživo s krova zgrade, a nakon eksplozija je pred kamerama odijenuo pancirku.

Korisnici društvenih mreža izvijestili su da su čuli nekoliko eksplozija na području Borispila istočno od glavnog grada, gdje se nalazi međunarodna zračna luka koja je udaljena oko 25 kilometara od Kijeva, međutim, nije potvrđeno da je zračna luka pogođena.

Tim CNN-a na sjeveroistoku zemlje u Harkivu, drugom najvećem ukrajinskom gradu, izvijestio je kako čuje 'stalne, glasne eksplozije'.

Dvije osobe u istočnom gradu Kramatorsk koji se nalazi oko 120 kilometara sjeverno od Donjecka kojeg drže separatisti, izjavile su za CNN da su čule najmanje dvije velike eksplozije.

I građani Dnjepra izvijestili su da su čuli 'nekoliko eksplozija'. Eksplozije odjekuju i istočno od Marijupolja koji se nalazi na jugoistoku zemlje, kazali su stanovnici.

Novinari u Odesi, crnomorskom lučkom gradu, kazali su kako su svjedočili dvijema grupnim eksplozijama u razmaku od oko 20 minuta.

CNN-ov tim u Zaporožju, gradu na jugoistoku zemlje rekao je da je čuo barem jednu vrlo udaljenu eksploziju.

U isto vrijeme u ruskom gradu Belgorodu, koji se nalazi na oko 80 kilometara sjeverno od Harkiva u Ukrajini, čula se topnička vatra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2022 14:34