INCIDENT U BIJELOJ KUĆI

Eksplozivni memoar Trumpova zeta: ‘Gurnuo je moju Ivanku! Kasnije joj se tek mlako ispričao‘

Kushner tvrdi da su njegova supruga i on bivšeg predstojnika Trumpova ureda odmah prepoznali kao "dvoličnog" i "neiskrenog"

Ivanka Trump i John F. Kelly

 NICHOLAS KAMM/AFP

Jared Kushner, američki investitor te zet bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, tvrdi da je bivši predstojnik Trumpova ureda, umirovljeni general John F. Kelly, jednom prilikom u jednom od hodnika Bijele kuće "gurnuo" njegovu suprugu Ivanku Trump, piše The Guardian.

Kushner je tu tvrdnju iznio u knjizi "Lomeći povijest" koja će izaći u kolovozu ove godine.

The Washington Post, novine koje su prve izvijestile o Kushnerovoj tvrdnji da je Kelly gurnuo njegovu suprugu, piše da je Kushner u knjizi također ustvrdio da su Ivanka Trump i on Kellyja vidjeli kao "dvoličnog".

- Jednog je dana nakon napetog sastanka naprosto izjurio iz Ovalnog ureda. Ivanka je šetala glavnim hodnikom Zapadnog krila kada je prošla pored njega. Nesvjesna užarenosti njegove glave, pozdravila ga je s, "bok, šefe". Kelly ju je odgurnuo i nastavio hodati. Nije bila ozlijeđena, nije pravila dramu oko toga incidenta, no bijesni je Kelly tada pokazao svoju pravu osobnost - napisao je Kushner u "Lomeći povijest".

Kushner kaže da je Kelly Trump nakon sat vremena ponudio "mlaku" ispriku.

Kelly je The Washington Postu rekao da se ne sjeća takvog incidenta.

- Neshvatljivo je da bih ja ikada gurnuo ženu. Neshvatljivo. Neće se dogoditi. Nikad ne bih namjerno napravio takvo što. Također, ne sjećam se da sam joj se ispričao za nešto što nisam napravio. Toga bih se sjetio - rekao je Kelly.

Glasnogovornik Ivanke Trump rekao je da je njezin suprug u knjizi "Lomeći povijest" ispravio opisao incident.

The Washington Post piše i da je Kushner u svojoj knjizi ustvrdio da je Kelly njegovoj supruzi davao "neiskrene komplimente".

"On bi nakon toga njezino osoblje pozvao u svoj ured te tamo zbog trivijalnih proceduralnih problema urlao na njih i prijetio. Često bi njezine inicijative poput plaćenog porodiljnog dopusta i poreznih olakšica podrugljivo nazivao ‘Ivankinim projektićima‘", piše Kushner u svojoj knjizi.

Kushner je u knjizi napisao i da je Kelly tijekom jednog sastanka s kineskim dužnosnicima koji se održao u 2017. godine bio preagresivan. "Za njega je sve bila igra uspostavljanja dominacije. Ljude je ponižavao i pored njega bi se osjećali malo. Kada bi se takav odnos snaga uspostavio, onda bi ih šarmirao. Laknulo bi im kada bi pomislili da su mu mili i dragi. Istovremeno, bili su u strahu", ustvrdio je Kushner.

Navodni incident između Kellyja i Trumpa svojevremeno je spominjao i novinar The New York Timesa Kenneth P. Vogel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:00