HOĆE LI GA ODOBRITI?

EMA procjenjuje uporabu Pfizerovog cjepiva protiv Covida kod djece od pet godina

Cjepivo je ranije već odobreno za djecu stariju od 12 godina u SAD-u i EU-u
Cjepljenje.
 Tom Dubravec/ Cropix

Europski regulator rekao je u ponedjeljak da procjenjuje uporabu cjepiva Pfizer/BioNTech protiv COVID-19 kod djece od pet godina.

Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je da će analizirati podatke, uključivo rezultate iz studije koja je u tijeku, za cjepivo koje se distribuira pod nazivom "Comirnaty". Ono je već odobreno za djecu stariju od 12 godina u SAD-u i EU-u.

Cjepivo u dvije doze, koje se temelji na novoj mRNA tehnologiji, proizvodi snažan imunološki odgovor u djece od 5 do 11 godina, pokazalo je kliničko ispitivanje na 2268 sudionika, objavila je tvrtka prošli mjesec.

Pfizer i BioNTech predali su prošli tjedan podatke za Comirnaty pri korištenju kod mlađe djece.

Uz cijepljenje djece, regulator i proizvođači cjepiva razmatraju dodatne doze za osjetljive skupine, te naglašavaju potrebu jačanja proizvodnje i širenja pristupa cjepivu na što je više ljudi moguće.

EMA je također u ponedjeljak objavila da je odobrila dva nova proizvodna mjesta u talijanskim gradovima Monzi i Anagniju.

Ta će dva mjesta proizvesti do 85 milijuna dodatnih doza za EU 2021. rekao je regulator. Pfizer i BioNTech su najveći opskrbljivači Europske unije cjepivom protiv covida-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 13:50