ODLUKA

Emirates nastavlja letjeti za Rusiju: ‘Pokušavamo se kloniti politike, želimo spajati ljude‘

‘Barem radimo posao. Povezujemo ljude između dvije zemlje. Ne bismo trebali miješati ljude i vladine odluke. To je odluka vlade‘

Arhivska fotografija

 Nicolas Economou/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Šef aviokompanije Emirates opravdava odluku tog avioprijevoznika da nastavi letjeti za Rusiju, inzistirajući da 'radi dobar posao' tako što 'povezuje ljude', piše Telegraph.

Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum inzistira da je na vladi Dubaija, gdje je sjedište Emiratesa, da odluči hoće li zaustaviti letove za Rusiju.

British Airways, Air France-KLM i Lufthansa nalaze se na dugom popisu zapadnih avioprijevoznika koji su obustavili letove za Rusiju nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Rusija je otada uglavnom odsječena od globalnih putovanja jer je avioprijevoznik Aeroflot odgovorio obustavom svih međunarodnih letova s ​​izuzetkom političkog saveznika Bjelorusije.

Putin je podigao ulog 'krađom' stotina zrakoplova u vlasništvu inozemnih tvrtki.

Emirates nastavlja s redovitim letovima za Moskvu i Sankt Peterburg.

Al Maktoum, koji radi zajedno s britanskim izvršnim direktorom Sir Timom Clarkom, predsjednikom Emiratesa, rekao je za CNBC: 'Barem radimo posao. Povezujemo ljude između dvije zemlje. Ne bismo trebali miješati ljude i vladine odluke. To je odluka vlade. Nismo dobili nikakve naputke da zaustavimo letove za Rusiju.'

image

Ahmed bin Saeed al-Maktoum

Karim Sahib/AFP

Nekoliko sati nakon ruske invazije u veljači, Sir Tim Clark, zaslužan što je Emirates postao najveća međunarodna zračna tvrtka, rekao je za Telegraph da su mnoge zaljevske države 'uvijek imale vrlo dobre odnose s Rusijom'.

'Pokušavam se kloniti politike', rekao je. 'To je nešto što se događa u drugoj sferi svijeta. Nadamo se da će se sve srediti.'

Govoreći na sajmu Arabian Travel Market, Al Maktoum je rekao da će Emirates do kraja godine vladi Dubaija isplatiti četiri milijarde dolara covid zajma.

U međuvremenu je na kritike uzvratio da je Emirates imao velike koristi od državne pomoći tijekom krize.

'Žalili su se da smo subvencionirani. Znamo da su svi glavni vrhunski avioprijevoznici otišli po pomoć u svoju vladu, bili su u Europi, u Americi, bili su na Dalekom istoku.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:08