KAOS U SUDNICI

Epilog šokantnog slučaja koji je izazvao histeriju u Japanu: ‘Ubojica s Twittera‘ osuđen na smrt!

Ovaj je 30-godišnji Japanac na Twitteru kontaktirao suicidalne žene i namamio ih u svoj dom
 Kyodo/maxppp/Maxppp/Profimedia

Japanac koji je ubio devet osoba koje je prethodno kontaktirao na Twitteru osuđen je na smrt. Takahiro Shiraishi, poznat kao 'ubojica s Twittera', uhićen je 2017. godine nakon što su u njegovom stanu pronađeni dijelovi tijela njegovih žrtava.

U listopadu je priznao krivnju za ubojstva i rekao da su svi navodi protiv njega točni.

Osam od njegovih devet žrtava bile su djevojke, a jedna je imala tek 15 godina.

Jedini muškarac kojeg je ubio imao je 20 godina, a Shiraishi ga je ubio jer je on tražio svoju djevojku, zbog čega se s ubojicom sukobio, javili su japanski mediji.

image
Masato Yamashita/AFP

Ovaj je slučaj pokrenuo raspravu o načinu na koji se na internetu govori o samoubojstvu.

Ovaj je 30-godišnji Japanac na Twitteru kontaktirao suicidalne žene i namamio ih u svoj dom rekavši da im može pomoći da umru, a u nekim je slučajevima govorio i da će se on ubiti zajedno s njima.

Ta su serijska ubojstva prvi put izašla na vidjelo 31. listopada 2017. godine, kada je policija u Shiraishijevom stanu u japanskom gradu Zama u blizini Tokija pronašla raskomadane dijelove tijela.

image
Str/Afp/Profimedia

Njegovi su odvjetnici tada tvrdili da optužbe protiv njega treba smanjiti jer su žrtve pristale na ubojstvo. Sam Shiraishi je kasnije to demantirao i rekao da je svoje žrtve ubio bez njihova pristanka.

Danas je sudac prilikom izricanja presude rekao da nitko od njegovih žrtava nije pristao na to te je utvrdio da je optuženi u potpunosti odgovoran, javlja BBC.

Ispred suda natiskalo se čak 400 ljudi, iako je u samo sudnici bilo samo 16 mjesta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:57