SUSRET U RIMU

Erdogan i Biden planiraju ustanoviti mehanizam za poboljšanje odnosa, razgovarali o avionima i ljudskim pravima

Biden je Erdoganu objasnio da njegov zahtjev za kupnjom borbenih zrakoplova F-16 mora proći kroz proces, a govorio je i o pitanju ljudskih prava
Recep Tayyip Erdogan i Joe Biden
 Murat CETIN MUHURDAR/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/AFP

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i američki predsjednik Joe Biden u nedjelju su se dogovorili ustanoviti zajednički mehanizam za unaprjeđenje zategnutih odnosa, prenijeli su turski mediji, a na sastanku u "vrlo pozitivnoj" atmosferi bilo je riječi i o prodaji američkih borbenih aviona F-16 i poštivanju ljudskih prava.

Dan nakon što su NATO saveznici jedva spriječili veliku diplomatsku krizu, Erdogan i Biden tijekom samita G20 zemalja u Rimu održali su sastanak koji je trajao 70 minuta.

Turska državna novinska agencija Anadolu izvijestila je da su Erdogan i Biden raspravljali o koracima za poboljšanje bilateralne trgovine te su tijekom razgovora temelje svoga NATO savezništva i strateško partnerstvo.

Biden je Erdoganu objasnio da njegov zahtjev za kupnjom borbenih zrakoplova F-16 mora proći kroz proces, a govorio je i o pitanju ljudskih prava, prenio je novinarima viši dužnosnik američke administracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2022 18:46