DIŽE TENZIJE

Erdogan optužuje Netanyahua: ‘On je kriv za sve, taj napad je bila kap koja je prelila čašu‘

Recep Tayyip Erdoğan kaže i kako su novi regionalni sukobi mogući sve dok se nastavljaju ‘okrutnost i genocid‘ u Gazi

Recep Tayyip Erdoğan

 Yasin Akgul/AFP

Za nedavnu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku jedini odgovorni su izraelski premijer Benjamin Netanyahu i izraelsko vodstvo, izjavio je u utorak turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan.

"Izrael pokušava izazvati regionalni sukob, a njegov napad na iransko veleposlanstvo u Damasku bila je kap koja je prelila čašu", rekao je na tiskovnoj konferenciji u Ankari nakon sjednice vlade.

Dodao je da su novi regionalni sukobi mogući sve dok se nastavljaju "okrutnost i genocid" u Gazi te je pozvao sve strane da djeluju razumno. Također je kritizirao Zapad zbog osude iranskog napada, ali ne i izraelskog napada na iransko veleposlanstvo.

Iran je napao Izrael stotinama eksplozivnih bespilotnih letjelica, krstarećih i balističkih projektila lansiranih u subotu navečer, na što su izraelski dužnosnici obećali odgovoriti.

Iran je izvršio napad kao osvetu za onaj izraelski u kojem je 1. travnja sravnjena zgrada u sklopu veleposlanstva u Damasku pri čemu su ubijena dva iranska generala i nekoliko drugih časnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:09