TURSKA SE VOLI DJECOM

ERDOGAN POZVAO TURKE U EUROPI DA SE RAZMNOŽAVAJU ŠTO VIŠE 'Imajte barem petero djece, to je najbolji odgovor na diskriminaciju kojoj smo izloženi!'

 REUTERS

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u petak je pozvao Turke u Europi na osnivanje brojnih obitelji i ocijenio da će to biti najbolji odgovor na diskriminaciju kojoj su izloženi.

"Obrazujte djecu u najboljim školama, neka vam obitelji žive na najboljim mjestima, vozite najbolje automobile, živite u najboljim kućama i imajte petero, a ne samo troje djece", rekao je Erdogan u govoru u Eskisehiru, južno od Istanbula,

"To je najbolji odgovor na nepristojnost i neprijateljstvo kojima smo izloženi", dodao je.

Erdogan neprestano upozorava na diskriminaciju kojoj su izloženi Turci i muslimani u Europi od početka diplomatske krize s nekoliko europskih zemalja.

Posebice se radi o Njemačkoj i Nizozemskoj gdje je turskim ministrima zabranjeno sudjelovanje na skupovima prije referenduma 16. travnja o jačanju predsjedničkih ovlasti.

Turska dijaspora u Europi ima više milijuna osoba, od kojih oko 2,5 milijuna ima pravo glasa na turskim izborima.

Turski predsjednik, otac četvero djece, već je prošle godine tražio od Turkinja da rode najmanje troje djece čime je izazvao bijes onih koji se bore za ženska prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:39