KOMPROMITIRAJUĆE SNIMKE

ERDOGAN TUŽI FACEBOOK 'Meni i mojoj obitelji društvene mreže krše prava'

Erdoganova je vlada u ožujku bila blokirala Twitter i YouTube što je naišlo na međunarodnu osudu
(FILES) This file picture dated on February 25, 2014 shows Turkey's Prime Minister Recep Tayyip Erdogan addressing members of his ruling AK Party (AKP) during a session at the Turkish parliament in Ankara. - Turkey's combative prime minister warned on March 20, 2014 that he would eradicate Twitter in the wake of damaging allegations of corruption in his inner circle that have spread across social networks in recent weeks. AFP PHOTO/ADEM ALTAN
 ADEM ALTAN/AFP

ANKARA - Turski premijer Tayyip Erdogan potužio se ustavnome sudu u petak da njemu i njegovoj obitelji društvene mreže krše prava, rekao je za Reuters jedan visoki dužnosnik njegova ureda.

Erdoganova je vlada u ožujku bila blokirala Twitter i YouTube što je naišlo na međunarodnu osudu. Turske je vlasti na odluku o blokadi potaknula audio-snimka koja je procurila u javnost, a koja navodno pokazuje korumpiranost Erdoganova užeg kruga.

'ZABRANIT ĆU FACEBOOK I YOUTUBE' Erdogan bijesan zbog objave skandaloznih snimki

Blokada Twittera ukinuta je početkom travnja jer je ustavni sud odlučio kako takva odluka krši pravo na slobodu izražavanja, a Erdogan tvrdi kako je sud pogriješio i traži preinaku presude. YouTube je i dalje u Turskoj blokiran.

Reutersov visoki izvor kaže kako se Erdoganov odvjetnik ustavnome sudu žali da ne može provesti sudsku presudu o skidanju sadržaja kojima se krše Erdoganova prava i zato traži pedeset tisuća turskih lira, odnosno oko 130 tisuća kuna.

Turski su dužnosnici ovaj tjedan u Ankari razgovarali s predstavnicima Twittera, ali nije postignut dogovor o otvaranju turskoga ureda Twittera, niti o Twitterovu plaćanju turskih poreza, što su dva glavna zahtjeva službene Ankare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 10:56