TURČIN UPOZORAVA

Erdogan u Beogradu: ‘Nemojte podcijeniti Rusiju. Oni imaju važan adut u rukama‘

Turski predsjednik je ocijenio da neke zapadne zemlje vode politiku provociranja koja ne može donijeti rezultate

Erdogan u posjetu Vučiću i Beogradu

 Andrej Isakovic/Afp

Turski predsjednik Tayyip Recep Erdogan upozorio je u srijedu u Beogradu da ne treba podcijeniti Rusiju te je ocijenio da neke zapadne zemlje vode politiku provociranja koja ne može donijeti rezultate.

Na pitanje o tome tko je kriv za tešku energetsku situaciju u Europi i kako to stanje prevladati Erdogan je rekao da je Turska uvijek vodila izbalansiranu politiku prema Rusiji i Ukrajini i da će tako nastaviti, prenosi Tanjug.

"Ne moram spominjati nikakva imena, ali ima nekoliko zemalja na zapadu za koje smatramo da njihov pristup nije ispravan. Oni vode politiku zasnovanu na poticanju. Kada vodite politiku provociranja ne možete postići rezultate", rekao je na konferenciji za medije turski predsjednik, koji boravi u trodnevnom posjetu regiji.

Po njegovim riječima, griješe oni koji podcjenjuju Rusiju. Rusija je prestala isporučivati plin i cijena plina je porasla, a sada svi nastoje iznaći načine da prežive zimu. Rusija ima važan adut u rukama, a nitko nije razmišljao ranije o tome, upozorio je Erdogan.

Po njegovim riječima, ne može se imenovati pobjednik tog rata, jer ga nema, no ima samo veliki broj gubitnika. Također je kazao da ne vidi kako je moguće da se rat uskoro okonča.

Turski predsjednik kazao je da se od priča onih koji kažu da su velikom količinom novca podržali Ukrajinu ne mogu vidjeti bilo kakvi rezultati. U vezi isporuke streljiva i naoružanja, Erdogan je rekao da su to ostaci koje zapad šalje.

On je izrazio nadu da će se rješenje postići i rat završiti te da će po njegovom završetku svijet ponovo živjeti u miru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 11:22