NAPETOST NA VRHUNCU

Eskalacija sukoba za koji malo tko zna: Procurile i snimke gađanja borbenog aviona Suhoja!

Malo kraj vojnog zrakoplova ruske prozivodnje eksplodirao je projektil koji je ispalila protuzračna obrana

Trenutak eksplozije projektila kraj vojnog zrakoplova

 Screenshot: Twitter/

- Ovo je već treći put u posljednja tri mjeseca kako su ušli u naš zračni prostor. Sva tri puta to su napravili u regiji Ribavu. Stoga smo bili prisiljeni pucati na taj avion. Pozivamo Demokratsku republiku Kongo da zaustavi agresiju, rekao je glasnogovornik Vlade Ruande Yolande Makolo.

Ruandske vlasti tvrde kako je borbeni avion Suhoj Su-25, inače ruske proizvodnje, namijenjen za blisku podršku, jurišne zadatke i protutenkovsku borbu, u zračni prostor Ruande uletio negdje nakon pet sati poslijepodne po lokalnom vremenu.

Na videu koji se masovno gleda i dijeli na društvenim mrežama u Kongu vidi se kako ispaljeni projektil eksplodira u neposrednoj blizini Suhoja, ali zrakoplov ipak nastavlja letjeti...

Pogledajte video:

Inače, netrpeljivosti između te dvije afričke države, koje prijete i izbijanjem ratnog sukoba, traju otkad je Kongo optužio Ruandu kako podupire pobunjeničku skupinu u istočnom Kongu, zbog koje je iz zone sukoba već pobjeglo gotovo pola milijuna ljudi. Ta skupina, poznata pod nazivom M23, tvrdi kako se bori za prava Kongoanaca ruandskog podrijetla.

Naravno, u Ruandi uzvraćaju kako su te optužbe potpuno pogrešne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:32