VLADAJUĆI OPTUŽILI UREDNIKA HTV-a

Etičko povjerenstvo odgovara HDZ-u: Zoran Šprajc ne surađuje s nepoznatim SDP-ovcima

HDZ smatra da je Šprajc pretjerao kada je u Dnevniku rekao: 'I kad mu je najteže, HDZ troši najviše'
 Cropix

ZAGREB - Etičko povjerenstvo Republike Hrvatske odgovorio je na dopis HDZ-a te ustvrdilo kako nema dokaza da je komentar urednika HTV-a Zorana Šprajca u nedjeljnom Dnevniku HTV-a povezan s bilo kojim sudionikom izbora.

HDZ je tražio od Povjerenstva da se očituje o komentaru Šprajca ustvrdivši da je tendenciozan te da je dogovoren u suradnji s nepoznatim članovima SDP-a.

U središnjem Dnevniku HTV-a, emitiranom u 19:30 sati 20.11.2011, urednik Zoran Šprajc je najavljujući prilog HTV-ove novinarke Mirjane Posavac, GONG-ovoj izjavi o utrošenom novcu prvog dana izborne kampanje i HDZ-ovom priopćenju da su iznesene netočne informacije, izjavio: „Omjeri, ustvari, pokazuju isti rezultat. I kad mu je najteže, HDZ troši najviše.“ HDZ smatra da način na koji je najavljen, ali i sam prilog slikom i riječju, odudara od tona koji se očekuje od javne televizije na usluzi svim građankama i građanima Hrvatske.

Etičko povjerenstvo ipak napominje da se od HRT-a u predizborno vrijeme očekuje neutralnost prema svim sudionicima izbora u skladu s Izbornim etičkim kodeksom.

Prema tom kodeksu, navodi Povjerenstvo, očekuje se da se u svojim emisijama, koje nisu vezane uz predstavljanje izbornih stranačkih programa i kandidata ne koristi sadržaje koji bi se mogli tumačiti kao izborna promidžba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:38