COVID SEMAFOR

EU počinje označavati tamnocrvene zone na karti kako bi se spriječila putovanja koja nisu nužna

Boja će se primijeniti na područja u kojima virus cirkulira na vrlo visokim razinama, uključujući i ona gdje se pojavljuju nove inačice
 Ecdc

Na razini EU postignut je dogovor za dodavanjem "tamnocrvene" oznake na Covid-19 semafor, koji pokazuje razinu rizika Covid-19 u europskim regijama, s ciljem zaustavljanja svih putovanja koja nisu nužna u ove regije.

Prema preporuci Komisije, "tamnocrveno" je dodano postojećim kategorijama zelene, narančaste, crvene i sive u tjednoj karti koju objavljuje Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) kako bi se izbjegla sva putovanja koja nisu nužna, i na taj način spriječilo širenje bolesti.

image
Ecdc

Boja će se primijeniti na područja u kojima virus cirkulira na vrlo visokim razinama, uključujući i ona gdje se pojavljuju nove inačice virusa. „Tamnocrvena“ područja definirana su kao područja u kojima je 14-dnevna kumulativna stopa Covid-19 slučajeva 500 na 100 000 ljudi ili više.

"Države članice trebale bi obeshrabriti namjere za sva putovanja u crvena i tamnocrvena područja, istodobno nastojeći izbjeći ometanje osnovnih putovanja", navodi se u priopćenju Vijeća EU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 22:54