AZIJA OPET NAJBOLJA

EUROPSKE ZRAČNE LUKE MEĐU NAJGORIMA NA SVIJETU Najlošiji je portugalski aerodrom Portela, a pri dnu su i oba pariška aerodroma te londonski Gatwick

Zračna luka Charles de Gaulle
 Benoit Tessier / REUTERS

I dok Azija nastavlja primati pohvale i nagrade za svoje sjajne zračne luke, stanje u Europi po tom pitanju izgleda sve lošije.

U ovogodišnjem izvješću AirHelpa, tvrtke specijalizirane za prava putnika u zračnom prometu, deset europskih zračnih luka završilo je na posljednjih 11 mjesta.

Najgori je portugalski aerodrom Portela na posljednjem, 132. mjestu.

Oba pariška aerodroma, Charles de Gaulle i Orly, također su na začelju ljestvice, u društvu zračne luke u Edinburghu, londonskog Gatwicka, aerodroma u Manchesteru te onih na Malti, u Bukureštu i Eindhovenu.

Na drugom kraju skale, u prvih 20 dominiraju azijske i američke zračne luke. Na samome čelu su zračne luke u Dohi i u Tokiju.

Samo je jedan europski aerodrom uvršten u najboljih deset, atenski - na trećem mjestu.

Hrvatski aerodromi ove godine nisu ocjenjivani.

AirHelp svake godine rangira svjetske aerodrome na temelju triju faktora: točnosti, kvalitete usluge i mogućnosti shoppinga i prehrane.

AirHelp je poredao i zračne kompanije. Europa ni u tom segmentu nije prošla najbolje.

Najbolji su Qatar Airways i American Airlines, te Aeromexico, SAS i Qantas, a na dnu su Ryanair, Korean Air, EasyJet i Thomas Cook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 04:07