KRIZA ZBOG KORONAVIRUSA

EUROPSKI PARLAMENT STAVIO NA RASPOLAGANJE I ZGRADU U BRUXELLESU Tamo će se smjestiti beskućnici i pripremati obroci za zdravstvene radnike

 Nicolas Landemard / Zuma Press / Profimedia

Europski parlament, nakon svog sjedišta u Strasbourgu, i zgradu u Bruxellesu prepušta lokalnim vlastima za smještanje beskućnika te pripremu obroka za zdravstvene radnike i ugrožene u krizi izazvanoj širenjem zaraze novim koronavirusom.

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli objavio je u srijedu da će dio sjedišta u Bruxellesu ta institucija prepustiti regionalnim vlastima belgijske prijestolnice za smještaj beskućnika i najranjivijih kategorija stanovništva, te da će kuhinje parlamenta za njih i zdravstvene radnike dnevno pripremati više od tisuću obroka.

"Želimo biti blizu onih koji pate, koji neumorno rade u bolnicama. Želimo biti blizu gradu i građanima Bruxellesa, kao i Strasbourga i Luxembourga, jer su to naši domaćini koji danas trebaju našu pomoć. Snaga Europe leži u njezinoj sposobnosti solidarnog djelovanja“, rekao je je Sassoli u video poruci objavljenoj na stranicama Europskog parlamenta.

„Pokazati istinsku solidarnost s građanima. To je moto Europskog parlamenta. U dogovoru s regionalnim vlastima u Bruxellesu, odlučili smo dio naše zgrade otvoriti za beskućnike i za najranjivije u društvu, tijekom ove ozbiljne zdravstvene krize. Dodatno, naše će kuhinje dnevno pripremati više od tisuću obroka, namijenjenih ugroženima ali i zdravstvenim radnicima, kako bismo im pomogli u svakodnevnom radu", rekao je Sassoli.

Sassoli je u utorak objavio da sjedište Europskog parlamenta u Strasbourgu, u Francuskoj, privremeno postaje centar za testiranje na koronavirus, a dio svog voznog parka parlament je stavio na raspolaganje za prijevoz medicinskog osoblja.

Očekuje se da će parlament do rujna održavati sjednice online i u manjem opsegu u svom drugom domu u Bruxellesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:21