SPOR S RADNICIMA

Eurowings otkazao 300 letova zbog štrajka pilota

Glasnogovornik sindikata Vereinigung Cockpit kazao je da štrajk završava danas u ponoć

Avioni Eurowingsa 

 Christof Stache/Afp

Niskotarifni zračni avioprijevoznik Eurowings, koji pripada njemačkoj Lufthansi, u srijedu je bio prisiljen otkazati oko 300 letova zbog štrajka pilota.

To je treći i završni dan ovotjednog štrajka uzrokovanog uvjetima rada pilota. Već drugi put u zadnjih nekoliko tjedana piloti prekidom rada izražavaju nezadovoljstvo uvjetima rada.

Štrajk je pogodio dvije trećine od planiranih 450 letova za Düsseldorf, Köln/Bonn, Stuttgart, Hamburg i Berlin, kazao je glasnogovornik tvrtke u Kölnu.

"Očekujemo da ćemo se moći vratiti našim uobičajenim letnim operacijama u četvrtak", dodao je glasnogovornik tvrtke, prenosi Dpa.

Glasnogovornik sindikata Vereinigung Cockpit kazao je da štrajk završava danas u ponoć. Taj sindikat u nedjelju je pozvao na štrajk obrazloživši to nedovoljnom ponudom poslodavca u sklopu pregovora o kolektivnom ugovoru.

Kada će se i hoće li se strane uopće vratiti za pregovarački stol, za sada nije jasno. Jedna od ključnih točaka prijepora je dogovor o broju slobodnih dana. Piloti bi htjeli imati zajamčenih 14, ali zrakoplovna kompanija je konačno ponudila 10.

Eurowings ipak leti na pola letova zbog činjenice da štrajkom nije obuhvaćena austrijska podružnica Eurowings Europe, kao ni Eurowings Discover koji leti iz Frankfurta i Münchena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. srpanj 2024 17:48