SVE JE REKLA

Evo kome se usred brutalnih prosvjeda zahvaljuje Ana Brnabić: ‘Neće dobro sjesti onima na Zapadu...‘

Podsjetila je da je i prije izbora upozoravala da će dio opozicije pokušati osporiti rezultate izbora

Ana Brnabić 

 Tomislav Kristo/Cropix

Premijerka u tehničkom mandatu, Ana Brnabić, je gostujući u "Hit Tweetu" zahvalila ruskim sigurnosnim službama koje su ih izvijestile o onome što se u nedjelju sprema u Beogradu, a za što tvrdi da je u režiji nekih zapadnih službi.

Prema N1, Brnabić je u nedjelju navečer u spomenutoj emisiji "Hit Tweet" na Pinku podsjetila da je i prije izbora upozoravala da će dio opozicije pokušati osporiti rezultate izbora i nasilnim putem preuzeti vlast u Srbiji, što je kulminiralo, u "napadu na Skupštinu grada Beograda". Zahvalila je ruskim sigurnosnim službama koje su "podijelile tu informaciju sa svojim srpskim kolegama".

- To vjerojatno neće biti popularno kod onih sa Zapada, ali posebno večeras osjećam da je važno zauzeti se za Srbiju i zahvaliti ruskim sigurnosnim službama koje su imale te informacije i podijelile ih s nama - rekla je Brnabić.

- Državni organi Srbije su tada tu informaciju podijelili s drugim predstavnicima međunarodne zajednice koji su je odbacili kao rusku dezinformaciju. Svi drugi su rekli da su to lažne vijesti - nastavila je.

Za ponedjeljak je najavila sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog veleposlanika u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka.

Podsjetimo, u Beogradu je održan još jedan protest opozicije zbog izborne krađe. Ovog puta građani su zajedno s predstavnicima oporbe otišli do Gradske skupštine gdje su ih dočekale brojne policijske snage. Nakon nekoliko sati provedenih ispred gradskog parlamenta, tokom kojih su predstavnici opozicije pokušali ući u prostorije ove zgrade, uslijedio je policijski upad u kojem je povrijeđeno više osoba, među kojima i jedan novinar.

Policijske snage, uz pratnju oklopnih vozila, potisnule su demonstrante s prostora platoa ispred Skupštine grada Beograda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:14