GRCI NEĆE STATI

Evo što spremaju kontroverznom hrvatskom odvjetniku koji je skandaloznim objavama šokirao javnost!

Također je tvrdio da je razvoj događaja bio potpuno drugačiji od onog kako su ga opisali mediji

Davorin Karačić

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Grčka odvjetnička komora Egeja sastavila je peticiju kojom traži disciplinski progon odvjetnika Davorina Karačića koji zastupa navijače zagrebačkog Dinama. Zahtjev su uputili Vijeću odvjetničkih komora Europske unije, a izvješće su potpisali predsjednik, potpredsjednik, glavni tajni, blagajnik i jedna članica, prenosi Newsbomb.

Odvjetnikova skandalozna Facebook objava, u kojoj je navijače AEK-a nazvao najvećim ljudskim ološem, narkomanima, ljevičarskim otpadom i anarhistima koji bacaju molotovljeve koktele, izazvala je burne reakcije.

Karačić je na nekoliko suđenja zastupao članove Bad Blue Boysa i deklarirani je navijač zagrebačkog Dinama. Također je tvrdio da je razvoj događaja bio potpuno drugačiji od onog kako su ga opisali mediji. Osim Boysa, u prošlosti je branio Thompsona i neke od radikalnih desničara.

Podsjetimo, BBB-ovcima je trebao odvjetnik nakon nereda u Ateni u kojima je nasmrt izboden 29-godišnji navijač AEK-a. O slučaju se oglasila i Hrvatska odvjetnička komora koja će provesti disciplinsku istragu nad zagrebačkim odvjetnikom kako bi utvrdila postoje li osnove za donošenje odluke o pokretanju disciplinskog postupka.

Disciplinski postupak pred disciplinskim tijelima Hrvatske odvjetničke komore propisan je odredbama Zakona o odvjetništvu i Statuta Hrvatske odvjetničke komore te se u disciplinskom postupku, temeljem odredbe članka 76. Zakona o odvjetništvu, na odgovarajući način primjenjuju odredbe Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 23:26