NAPAD NA PRIVATNOST

FBI ISTRAŽUJE KRAĐU 'Progonit ćemo sve koji objave ukradene fotografije gole Jennifer Lawrence'

Nominee for Best Supporting Actress in "American Hustle" Jennifer Lawrence arrives on the red carpet for the 86th Academy Awards on March 2nd, 2014 in Hollywood, California. AFP PHOTO / Robyn BECK
 ROBYN BECK / AFP ImageForum

Američki FBI uključio se u istragu u slučaju hakiranja i objave golišavih fotografija, uključujući i one eksplicitne, dvadesetak slavnih osoba iz svijeta 'showbiza', a u kontaktu s vlastima je i najslavnija žrtva krađe, oskarovka Jennifer Lawrence.

Slučaj istražuje i Apple, s čijeg je servisa za pohranu podataka iClouda, kako se pretpostavlja, hakirana većina fotografija, koje su potom javno objavljene na internetu. Istražitelji još nisu otkrili tko je 'provalio' u sustav, ukrao i objavio intimne fotografije slavnih.

Jennifer Lawrence, dobitnica Oscara za "U dobru i u zlu" i zvijezda "Igara gladi", u kontaktu je s vlastima, objavio je Reuters. "To je flagrantno kršenje privatnosti. Vlasti će goniti sve koji objave ukradene fotografije Jennifer Lawrence", objavila je u ponedjeljak njezina glasnogovornica Liz Mahoney.

FBI je priopćio da je agencija svjesna da se radi o provalama u računala i nezakonitom objavljivanju privatnog materijala te da istražuje slučaj. Glasnogovornica Applea Nat Kerris rekla je da tvrtka privatnost svojih korisnika shvaća vrlo ozbiljno i da također aktivno istražuje što se dogodilo, prenosi BBC.

Manekenka Kate Upton, također jedna od žrtava, najavila je da će iskoristiti sve pravne mogućnosti za gonjenje onih koji kopiraju i nastave distribuirati te fotografije.

Glumica Mary Elizabeth Winstead na Twitteru je priznala da se radi o autentičnim, ali davno izbrisanim fotografijama. "Snimila sam ih sa suprugom davno, u privatnosti svoga doma. Netko je morao dobro 'kopati' da dođe do njih i mogu samo zamisliti koliko je ljigavosti trebalo za to. Nadam se da se dobro osjećate u svojoj koži", poručila je.

Skandal sa žrtvama hakiranja potresa svijet 'showbiza' posljednja dva dana, a ukupno je pogodio dvadesetak 'celebrityja', uključujući i pjevačice Avril Lavigne i Rihannu. Dio njih tvrdi da se radi o lažnim fotografijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:12