JEZIV ZLOČIN

Fernanda je silovana puna dva sata, javljaju se i slavne Indijke: ‘Tako se ponašaju i prema nama‘

Policija je u vezi s napadom uhitila osmero muškaraca

fernanda i vicente

Bolivudske zvijezde bijesne su zbog grupnog silovanja španjolske blogerice. Naime, osmorica Indijaca seksulano su zlostavljali Fernandu (28) koja je bila na proputovanju svijetom motociklom sa svojim suprugom Vincenteom (63). Zločin se dogodio proteklog petka u okrugu Dumka u istočnoj indijskoj državi Jharkhand. Dok su noćili, u šator je upala grupa muškaraca s noževima te ih ozlijedila, a Fernandu su silovali pred očima supruga.

Policija je od tada uhitila osam muškaraca u vezi s napadom, a petorica njih, vezani jedan za drugog užetom s lisicama na rukama, prikazani su na nacionalnoj televiziji.

Prethodno su uhićena još trojica, koji su se pred sudom pojavili s vrećama na glavi.

Svijet je ostao užasnut kada je saznao što se dogodilo Fernandi i njezinom suprugu, koji su dokumentirali svoje putovanje oko svijeta i svoju priču dijelili sa svojih više od 320.000 pratitelja.

I zvijezde Bollywooda oglasile su se i osudile podvojenu reakciju na napade u samoj Indiji.

‘Indijci se prema strancima ponašaju kao prema vlastitim ženama. Sramota za naše pokvareno društvo‘, kazala je glumica Richa Chadha, koja je glumila u velikim bollywoodskim filmovima, a pridružile su joj se i druge zvijezde, uključujući glumicu i pjevačicu Chinmayi Sripaada:

‘Ako svi Indijci mogu biti ponosni kada "nekoliko" Indijaca osvoji olimpijsku medalju, također ih može biti sram kada "nekoliko" muškaraca siluje‘, napisala je milijunima svojih sljedbenika:

I slavni muškarci također su se oglasili na društvenim mrežama kako bi osudili stravičan napad.

‘Ovo se ne bi trebalo dogoditi nikome nigdje‘, kazao je glumac Dulquer Salmaan.

Policija je obećala da će se uhićeni muškarci suočiti sa ‘strogom kaznom‘ ako budu proglašeni krivima.

Fernanda je za španjolsku televizijsku kuću rekla da je napad trajao dva sata.

‘Silovali su me, izmjenjivali su se dok su neki gledali i ostali su tako oko dva sata‘, rekla je u nedjelju.

Unatoč strašnim ozljedama koje je pretrpjela, Fernanda je rekla da se neće prestati boriti sve dok njezini napadači u potpunosti ne budu izvedeni pred lice pravde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:53