SRAMOTA

Festival nacionalne mržnje u dvorištu škole: ‘Pjeva Baja Mali Knindža, a SPC poziva publiku‘

Navodi se da je njegov repertoar "prepun pjesama koje raspiruju etničku i vjersku mržnju"

Baja Mali Knindža

 Screenshot.Youtube

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) neprimjerenim je ocijenio najavljeni koncert kontroverznog srbijanskog pjevača Baje Malog Knindže u Malom Žedniku kraj Subotice, a Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) čak je zatražila da se nastup zabrani.

Subotički odbor LSV-a u priopćenju kojim traži zabranu koncerta Malom Knindži navodi da je njegov repertoar "prepun pjesama koje raspiruju etničku i vjersku mržnju".

"Posebno je sramotno što na koncert poziva i uprava Srpske pravoslavne crkvene općine i to u dvorištu osnovne škole. Vlasti moraju da reagirati i zabraniti ovaj koncert koji se organizira u multietničkoj sredini", ocijenio je LSV.

Oni navode da je Novi Žednik“ dom svih njegovih građana, a ne mjesto na kom se raspiruje vjerska i nacionalna mržnja", te su pozvali gradonačelnika Subotice i predsjednika Skupštine grada da osude održavanje neprimjerenog skupa i zabrane ga.

Baja Mali Knindža srbijanski je nacionalistički folk pjevač koji je popularnost u dijelu ovdašnje javnosti stekao pjesmama posvećenim "obrani srpstva" i veličanju srpskih snaga koje su sudjelovale u agresijama na Hrvatsku i BiH.

DSHV, pak, smatra neprimjernim da "takav čovjek" nastupa ni manje od mjesec dana otkako su se u Srbiji dogodila dva masovna ubojstva. Osim što veliča ratne zločince, Mali Knindža pjeva o alkoholu, drogi, kockanju "s koloritnim opisima njihovih efekata po sebe i ljude u svojoj okolici", kažu u DSHV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:48