STAV SLAVNE GLUMICE

FILMSKA DIVA BRIGITTE BARDOT 'Većina glumica koje se žale na seksualno uznemiravanje su licemjerne, mnoge od njih flertuju kako bi dobile uloge'

 REUTERS

Slavna francuska glumica Brigitte Bardot ocijenila je da su optužbe glumica za seksualno uznemiravanje "u velikoj većini slučajeva licemjerne, smiješne i bez ikakve važnosti", osudivši "one koje zbog uloga flertuju s producentima", prenosi u srijedu AFP.

U intervjuu za internetsko izdanje Paris Matcha, bivša filmska ikona (83) također je kazala da "nikada nije bila žrtva seksualnog napastovanja".

"Smatrala sam šarmantnim kada su mi govorili da sam lijepa ili da imam malu zgodnu guzu. Ta vrsta komplimenta godi", kazala je BB, velika filmska zvijezda 50-ih godina prošlog stoljeća.

Na upit o optužbama za seksualno napastovanje, slavna BB je kazala: "što se tiče glumica, a ne žena općenito, to je u velikoj većini slučajeva licemjerno, smiješno i bez ikakve važnosti, ali oduzima prostor važnim temama o kojima bi se moglo raspravljati".

"Puno je glumica koje se zavođenjem i flertom s producentima pokušavaju dokopati uloga, a potom, da bi se o njima govorilo, krenu pričati da su seksualno napastovane. To im zapravo ne čini ništa dobrog već ih uništava", kazala je glumica.

BB je stekla zvjezdani status filmom Rogera Vadima iz 1956. "I Bog stvori ženu".

Ona se pridružila poznatim Francuskinjama, njih 100 i među kojima je i glumica Catherine Deneuve, koje su u otvorenom pismu uprotivile pokretu #metoo, proizašlog iz afere Weinstein. Francuskinje su u tom pismu stale u obrane "slobode laskanja i udvaranja" muškaraca.

"Silovanje je zločin. Ali naporno ili nespretno udvaranje nije zločin, kao što ni laskanje nije mačistički napad", napisalo je u kolumni u listu Le Monde stotinu žena, uključujući Deneuve (74).

Pravo muškaraca na "udvaranje" ženama ključni je dio seksualne slobode, kažu one nazivajući kampanju "puritanizmom".

Catherine Deneuve te spisateljice Abnousse Shalmani i Catherine Millet također su upozorile da se žene koje se ne priklone valu optuživanja nasilnih muškaraca naziva izdajicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 15:12