NISU DALEKO STIGLI

Finci u Bakru izveli prevaru vrijednu desetine tisuća kuna: ‘Dođem na parkiralište, a auta nema‘

Obojica su uhićeni po u međuvremenu raspisanoj potrazi

Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix

Dvojica finskih državljana u dobi od 41 i 48 godina uhićeni su i predani pritvorskom nadzorniku u Rijeci nakon što su na prijevaran način izbjegli plaćanje popravka njihova Audija i oštetili vlasnika automehaničarske radionice za 58.000 kuna.

O provedenom kriminalističkom istraživanju riječke policije danas je izvijestila PU primorsko goranska.

Fincima je, naime, Audi oštećen u prometnoj nesreći koja se dogodila početkom listopada u Selcu.

"Za popravak vozila angažirali su automehaničarsku radionicu sa šireg bakarskog područja. Tom prilikom su dobili i zamjensko osobno vozilo dok njihovo bude popravljeno", navodi policija. Međutim, kada je za nekoliko dana popravak njihova Audija bio završen, i kada ih je vlasnik automehaničarske radionice telefonski pokušao dobiti, Finci se nisu javljali niti su dolazili po vozilo unatoč porukama koje su im upućene.

Tako je popravljeni Audi, nastavlja policija, ostao u radionici sve do prošle nedjelje, 27. studenoga, kada je vlasnik primijetio da ga nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovom mjestu se nalazi posuđeni Golf.

"Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je spomenuti dvojac u noći 27. studenoga zamijenio vozila, zatim su rezervnim ključem pokrenuli svoje popravljeno vozilo i udaljili se u nepoznatom smjeru bez javljanja vlasniku i plaćanja računa za popravak vozila, kao i plaćanje računa za najam vozila. Tako su počinili materijalnu štetu od najmanje 58.000 kuna", opisala je policija.

Međutim, Finci nisu daleko stigli. Istog dana policija ih je zaustavila na graničnom prijelazu Rupa gdje su došli s namjerom izlaska iz Republike Hrvatske. Obojica su uhićeni po u međuvremenu raspisanoj potrazi.

Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare, oni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:43