UPALJEN ALARM

Floridi se približava uragan Isaias, proglašeno izvanredno stanje na obali

‘Sad je pravo vrijeme da pripremite svoj ruksak za izvanredne situacije, ako već niste‘, upozorio je guverner Ron DeSantis
uragan Isaias pogodio je i Portoriko
 Ramon "Tonito" Zayas/Zuma Press/Profimedia

Guverner Floride Ron DeSantis u petak je proglasio izvanredno stanje za okruge na obali Atlantika, a očekuje se da će uragan Isaias pogoditi Floridu najranije u petak navečer, nakon čega bi trebao krenuti prema sjeveru.

Uragan prati vjetar maksimalne brzine od 120.7 kilometara na sat, a trenutačno hara jugoistočnim dijelovima Bahama i Otočjem Turks i Caicos, objavio je na Twitteru američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

NHC navodi da bi obilne kiše mogle pogoditi južnu, središnju i istočnu Floridu kasno u petak, a istočne dijelove Sjeverne i Južne Karoline do idućeg tjedna, zbog čega bi mogle nastati poplave u nižim područjima.

"Situacija je vrlo promjenjiva", rekao je DeSantis na novinskoj konferenciji.

- Sad je pravo vrijeme da pripremite svoj ruksak za izvanredne situacije, ako već niste - dodao je.

U okrugu Miami-Dade zatvorene su "drive-in" i mobilne ambulante za testiranje. Javne plaže, parkovi, marine i golf tereni također će se zatvoriti u petak.

Isaias je ojačao te spada u prvu kategoriju uragana, iako se predviđalo da će doći do druge kategorije.

Predviđa se da će oluja utjecati ponajviše na središnje i istočne dijelove Floride, prije nego što uragan nastavi prema sjeveru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2022 23:29