SABLASNI PRIZOR

FOTO: 5000 PARKING MJESTA, A NI JEDNOG AUTOMOBILA Mjere protiv korone potpuno su ispraznile velebni šoping kompleks s 250 trgovina i restorana

 
 The Yomiuri Shimbun via AFP

Premijer Japana Shinzo Abe 7. je travnja objavio da će u sedam prefektura (Kanagawi, Saitami, Chibi, Osaki, Hyogu i Fukuoki) te glavnom gradu države Tokiju od 8. travnja do 6. svibnja na snazi biti izvanredno stanje kako bi se suzbila pandemija koronavirusa SARS-CoV-2.

Abe je nakon sastanka vladinog stručnog tima za borbu protiv koronavirusa na kojem je donesena odluka o proglašavanju izvanrednog stanja rekao da je tako odlučeno jer bi naglo širenje virusa po zemlji moglo znatno utjecati na živote ljudi i ekonomiju države.

Japanski je premijer dodao da nije riječ o karanteni kakvu se može vidjeti u nekim drugim zemljama. Primjerice, javni prijevoz i drugi servisi koji su potrebni za opstanak društva i ekonomije bit će u funkciji koliko god je to moguće. Abe je dodao da će se donijeti mjere za suzbijanje širenja virusa u zatvorenim prostorima i onima u kojima se inače skuplja velik broj ljudi.

Velebni šoping kompleks Shisui Premium Outlets u gradu Nariti u prefekturi Chiba tako je 8. travnja zbog mjera vlade zatvorio svoja vrata, a fotografije potpuno praznog ogromnog parkirališta centra istovremeno pokazuju koliko su spomenute mjere vlade promijenile život Japanaca i njihovih međunarodnih gostiju.

Shisui Premium Outlets sadržava 220 trgovina i 28 restorana, a do njega se iz Međunarodne zračne luke Narita, središnje japanske međunarodne zračne luke, može doći za svega 15 minuta, dok autobusu iz Tokija treba oko 50 minuta.

Shisui Premium Outlets otvoren je 19. travnja 2013. godine, a arhitekturom podsjeća na predgrađa u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj šoping kompleks zauzima površinu od 41.900 kvadratnih metara te ima oko 5.000 mjesta za parkiranje automobila.

U fotogaleriji pogledajte kako izgleda ovo velebno zdanje bez posjetitelja i njihovih automobila:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. veljača 2023 18:03