TRAGEDIJA

FOTO: 'ALAH NE VOLI ŽENE KOJE SE BAVE TAKVIM POSLOM!' Cijeli modni svijet oplakuje tragično poginulu manekenku, ali u njezinoj domovini nemaju milosti

 
mjesto nesreće u Karachiju; Zara Abid (u krugu)
 Asif HASSAN/AFP; Zara Abid/INSTAGRAM / AFP

Manekenka Zara Abid, za koju se pretpostavlja da je prošli petak poginula u zrakoplovnoj nesreći u Pakistanu, žrtva je maltretiranja na društvenim mrežama gdje su je internetski trolovi optuživali da "vodi nemoralan život nedostojan dobre muslimanke".

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Rip #zaraabid

Objavu dijeli Inoxient Heer (@inoxient_heer.127)

Kako piše BBC, njezini profili na Instagramu, Twitteru i Facebooku deaktivirani su nakon brojnih zlonamjernih komentara koje je dobila na račun svoje odjeće i posla kojim se bavila.

Iako identiteti smrtno stradalih, među kojima je i ime 28-godišnje Zare, još nisu službeno objavljeni, članovi njezine obitelji i prijatelji već je oplakuju - naime, pakistanske vlasti priopćile su da su pad aviona preživjela samo dva muškarca.

Inače, u konzervativnom pakistanskom društvu od žena se očekuje da budu skromne, a s obzirom da je Abidova u siječnju ove godine proglašena najboljim ženskim modelom na dodjeli nagrada Hum Style Awards i surađivala je s najvećim brendovima pakistanske mode, često je bila na udaru vjerskih radikala koji su u pitanje dovodili njezinu vjeru i privrženost islamu.

- Bit ćeš kažnjena u zagrobnom životu zbog svojih odabira i grešnog ponašanja... Allah ne voli djevojke koje svima pokazuju dijelove tijela, a u raj idu samo čisti muškarci i čiste žene - pisali su joj.

Mnoge slavne žene u Pakistanu suočavaju se sa zlostavljanjem, pa čak i prijetnjama silovanjem ili smrću u ime morala ili vjerske pobožnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2023 04:40