NEOPREZNI PREDSJEDNIK

FOTO: 'BACIT ĆEMO SVE BRISEVE PROIZVEDENE TIJEKOM TRUMPOVOG POSJETA' Američki predsjednik bez zaštite prošetao osjetljivim postrojenjem

 
 AFP

Američki predsjednik Donald Trump otputovao je u petak u Maine kako bi posjetio tvornicu koja proizvodi testove na koronavirus, no brisevi proizvedeni za vrijeme njegovog posjeta, morat će biti uništeni, objavila je kompanija Puritan Medical Products, presnosi USA Today.

Nije do kraja jasno zašto će se, niti koliko točno briseva uništiti, no iz kompanije su poručili da je tijekom posjeta predsjednika Trumpa proizvodnja bila bitno smanjena.

Ovo smanjenje proizvodnje loša je vijest za sve zdravstvene djelatnike u Maineu i ostalim državama koji su suočeni s nestašicom testova na koronavirus zbog čega nisu u stanju provesti najavljena masovna tetsiranja.

Na fotografijama Trumpovog posjeta može se vidjeti kako svi radnici nose bijelu zaštitnu opremu, dok sâm predsjednik hoda postrojenjem bez ikakve zaštitne opreme, pa ček i bez maske za lice. U nekoliko navrata je zastao kako bi porazgovarao s radnicima.

'Napravljeno u SAD-u. To već dugo govorim', rekao je Trump tijekom posjeta tvornici.

Trump je tijekom trajanja pandemije posjetio već nekoliko postrojenja koje proizvode opremu za liječenje oboljelih ili testiranje na koronavirus. Ti posjeti obično traju svega nekoliko minuta, no Trump nikada ne nosi zaštitnu opremu ili masku.

'Naši strojevi su danas radili smanjenim kapacitetom zbog posjeta predsjednika Trumpa. Brisevi proizvedeni za to vrijeme, bit će odbačeni', kazala je Virginia Templet, šefica marketinga u kompaniji Puritan Medical Products.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:54