UPALI U OLUJU

FOTO: 'ČESTO LETIM, ALI OVO JE BILO10 NAJGORIH MINUTA U MOM ŽIVOTU' Avionu tuča izrešetala vjetrobransko staklo, otpao mu nos, putnici vrištali

 Twitter

Avion američke kompanije Delta Airlines na letu iz Bostona za Salt Lake City prinudno je u petak sletio u Denver nakon što je na nebu iznad Nebraske, u blizini granice s Coloradom, upao u žestoku oluju koja je letjelicu oštetila.

Kako piše Denver Post, Airbusu A320 je tuča izrešetala vjetrobransko staklo, a otpao mu je i dio nosa. Putnici su tijekom paklenih 10 minuta, koliko je trajao turbulentni dio leta kroz nevrijeme, bili zaprepašteni, mnogi su vrištali i plakali.

'Često letim, ali ovo je bilo 10 najstrašnijih minuta mog života', ispričao je za lokalnu televiziju KSTU putnik Robin Jones.

'Turbulencije su bile toliko intenzivne da su avion bacale poput plovka na površini uzburkanog mora. Djeca su plakala. Iza mene su sjedile tinejdžerke koje su urlikale i plakale', ispričao je putnik Beau Sorensen.

Jedna je osoba iz letjelice nakon slijetanja prebačena u bolnicu, najvjerojatnije zbog pretrpljenog šoka.

Foto: Twitter

Posada je u hitnoj situaciji morala djelovati brzo pa je letjelica, čim je dobila dozvolu za slijetanje u Denveru, počela naglo spuštanje. U manje od dvije minute pala je za 14.000 stopa (više od 4.200 metara), a u konačnici je sigurno sletjela.

Avion su na pisti okružila brojna interventna vozila, a putnici su po izlasku ostali nemalo iznenađeni prizorom teško oštećenog Airbusa, kojem je nedostajao oveći komad nosa, a vjetrobransko staklo je bilo na rubu pucanja.

Američka Savezna uprava za zrakoplovstvo pokrenula je istragu o incidentu, a Delta je putnike prebacila na druge letove i otpremila ih do Salt Lake Cityja.

Foto: Twitter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:14