KRAH TURISTIČKE ATRAKCIJE

FOTO: ČUVENI NIAGARINI SLAPOVI POSTALI KANALIZACIJA Neizdrživ smrad otpadnih voda šokirao turiste: 'Suze su nam na oči išle od vonja'

 
 Reuters / Twitter

Dok su se u subotu turisti ukrcavali u brod koji plovi rijekom Niagarom, turističkom atrakcijom poznatom po slavnim slapovima, zapahnuo ih je grozomoran smrad kanalizacije. Niagarom se oko njihova broda proširila ogromna crna mrlja koja je iscurila iz kanalizacijskog ispusta, šireći neizdrživ smrad koji je svima u blizini tjerao suze na oči.

Pat Proctor iz tvrtke Rainbow Air koja organizira izlete helikopterom iznad vodopada među prvima je primijetio ogromnu mrlju, te je isprva, kako je rekao za Buffalo News, mislio da se radi o naftnoj mrlji.

Izljev crne otpadne tekućine potekao je iz lokalnog pogona za obradu otpadnih voda. Zbog ispuštanja tekućine iz jednog od pet kanalizacijskih bazena, koji služe za filtriranje sedimenta, rijeka Niagara je promijenila boju u crnu. Kako su pojasnili predstavnici tog pogona, morali su isprati kanalizacijski bazen zbog pripreme za dolazak radnika koji su u ponedjeljak počeli raditi na rekonstrukciji bazena, te su imali sve potrebne dozvole.

"Bili smo šokirani, potpuno nespremni i uzrujalo nas je da nas nisu obavjestili", komentirao je gradski predstavnik Niagarinih slapova. Svi uključeni u ovaj incident naglasili su potrebu bolje komunikacije o ovakvim zahvatima ubuduće.

Crna mrlja u vodama Niagare razišla se do nedjelje ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:51