ZABAVA ZA VELIKOG VOĐU

FOTO: DENNIS RODMAN S BIVŠIM NBA IGRAČIMA STIGAO U SJEVERNU KOREJU 'Dokazat ću svima da ta zemlja nije toliko loša'

 AFP

PYONGYANG - Dennis Rodman danas je stigao u Sjevernu Koreju s ekipom bivših NBA-ovih igrača kako bi odigrali utakmicu za rođendan velikog vođe Kim Jong Un-a. Razlog posjeti jest, kaže Rodman, uvjeriti svijet da Sjeverna Koreja i nije tako strašna zemlja.

U Sjevernu Koreju umirovljeni američki profesionalni košarkaš doletio je iz Pekinga u sklopu takozvane 'košarkaške diplomacije' kako sam naziva svoje poteze prema komunističkoj zemlji, unatoč kritika američke vlasti.

- Plan mi je povezati dvije države, i dati ljudima do znanja da ne postoji zemlja na svijetu koja je toliko grozna, a pogotovo to nije Sjeverna Koreja. Ljudi o toj zemlji govore previše negativno, a ja ih želim uvjeriti kako to nije tako - kazao je Rodman u intervjuu koji je za AP dao u Pekingu prije leta.

- Nekako se moramo pomiriti bez obzira na razmirice. Kao kad svi dođemo na Olimpijadu, svi problemi odmah nestanu. To je moj cilj - zaključio je Rodman.

Društvo će mu na parketu u srijedu na Kim Jong Unov rođendan praviti Kenny Anderson, Cliff Robinsson, Vin Baker, Craig Hodges, Doug Christie i Charles D. Smith s kojima će se suprostaviti najboljim košarkašima Sjeverne Koreje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:55