STRANAČKI SKUP

FOTO: ERDOGAN STIGAO U SARAJEVO: Posjet turskog predsjednika prate jake mjere osiguranja, gradske ulice preplavile tisuće njegovih pristaša

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u nedjelju nešto prije podneva u Sarajevo gdje će boraviti u radnom posjetu a uz jake mjere osiguranja iz zračne luke odmah se uputio ka Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na razgovore s državnim izaslanstvom predvođenim predsjedateljem Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem.

Erdogana je Izetbegović uz najviše počasti dočekao ispred zgrade Predsjedništva BiH.

I prije njegova dolaska tisuće Turaka koji su u Sarajevo stigli kako bi sudjelovali na cjelodnevnom skupu Erdoganove lobističke organizacije Unija europskih demokrata Turske (UEDT) preplavili su gradske ulice.

Kolone ljudi su noseći zastave Turske i Erdoganove fotografije krenule ka dvorani Zetra gdje bi kasnije tijekom dana trebao doći i sam turski predsjednik zajedno s Izetbegovićem. Kako smo ranije pisali, u Zetri se očekuje 12.000 ljudi.

Skup koji ima službenu oznaku godišnje skupštine UEDT-a zapravo se smatra središnjim preizbornim okupljanjem za tursku dijasporu koje Erdogan organizira uoči izvanrednih predsjedničkh i parlamentarnih izbora koji će se u njegovoj zemlji održati 24. lipnja.

Planove za organiziranje takvog skupa u Njemačkoj, Austriji ili Nizozemskoj osujetile su vlasti tih država uz ocjenu kao je neprimjereno da se na njihovu terotoriju vodi kampanja za turske izbore.

Erdogan u Sarajevu boravi u pratnji supruge Emine a njihov posjet BiH trebao bi trajati do kasnih večernjih sati i uključuje razgledavanje starog dijela Sarajeva.

Najavljeno je i kako će Erdogan i Izetbegović zajedno sudjelovati u akšam-namazu, večernjoj molitvi u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2022 06:56