SRCEDRAPAJUĆE FOTOGRAFIJE

FOTO: GLADAN, ISCRPLJEN, IZGUBLJEN... Jadnik je više od 1600 km hodao u krivom smjeru pa došao u jedan od najzagađenijih gradova na svijetu

 
 Profimedia, East2West News

Nesretni i izgladnjeli polarni medvjed zalutao je u ruski industrijski grad Norilsk nakon što je više od 1600 kilometara hodao u krivom smjeru od svog prirodnog staništa.

Stanovnici mjesta koje je poznato kao jedno od najonečišćenijih u svijetu u čudu su gledali kako ova predivna životinja glavinja gradskim ulicama.

Medvjed je lutao gradom tražeći hranu, a djelovao je preslab da napadne ljude koji su ga sa zanimanjem pratili. Svejedno, lokalne službe upozorile su da postoji opasnost od napada.

An emaciated polar bear pictured on streets of Norilsk, Image: 448928902, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, East2West News
Profimedia, East2West News
Polarni medvjed u Norilsku

Lokalni stanovnici kažu da je ovo prvi put još od 70-ih godina prošlog stoljeća da je jedan divlji polarni medvjed zalutao u njihov grad.

Nagađa se da je prešao čak 1600 kilometara prije nego što je stigao do Norilska.

"Ozbiljno je izgladnio. Jedva da trepće i drži oči otvorene. Dugo je vremena ležao odmarajući se, potom je prešao cestu i ušao u industrijsku zonu. Krenuo je prema tvornici, nakon toga prešao još jednu ulicu i uputio se prema odlagalištu otpada", rekla je fotografkinja Irina Yarinskaya.

An emaciated polar bear pictured on streets of Norilsk, Image: 448928889, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, East2West News
Profimedia, East2West News
Polarni medvjed u Norilsku

Tamošnja policija i hitne službe pažljivo promatraju kretanje medvjeda, a čekaju i odluku iz Moskve. Na stolu su dvije opcije - ili će medvjeda uspavati i vratiti do Arktičke obale, ili će ga smjestiti u zoološki vrt u Krasnojarsku.

An emaciated polar bear pictured on streets of Norilsk, Image: 448928810, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, East2West News
Profimedia, East2West News
Polarni medvjed u Norilsku

Inače, osim što je jedan od najzagađenijih, Norilsk je i jedan od ruskih gradova u koji stranci ne smiju dolaziti, a tijekom sovjetske vladavine čak nije bio prikazan na zemljovidima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:51