BROJ MRTVIH RASTE

FOTO Glavni grad Mianmara u plamenu: Više od 20 poginulih i 95 ozlijeđenih u eksploziji skladišta

Myanmar rescue workers search for bodies from a large unexplained explosion and fire in Yangon on December 29, 2011. At least 15 people were killed and dozens more injured in anexplosion and fire in Myanmar's commercial hub and former capital Yangon early on Thursday, officials and witnesses said. AFP PHOTO/Soe Than WIN
 Soe Than WIN

YANGON – U snažnoj eksploziji poginulo je 20, a ozlijeđeno je 95 osoba, javlja CNN .

Eksplozija se dogodila iz sada nepoznatih razloga rano ujutro u istočnom predgrađu Yangona , najvećeg grada u Mianmaru.

Svjedoci opisuju da su čuli jednu snažnu eksploziju za kojom je usijedilo nekoliko manjih.

Udar snažne eksplozije, najvjerojatnije u skladištu u istočnom dijelu grada, osjetio se i u središtu Yangona. Vlasti još utvrđuju uzrok, no najvjerojatnije se radilo o eksplozivu koji se koristi u rudnicima.

- Izbio je požar u skladištu u kojem se čuvao barut. Potom je izazvao eksploziju i još veći požar. Ne vjerujem da se radi o sabotaži - rekao je vatrogasni dužnosnik za strane medije.

Požar nakon eksplozija proširio se na obližnje tvornice i prema brodogradilištu pa su na teren izašle sve raspoložive vatrogasne snage.

Vlasti strahuju kako bi moglo biti najmanje 50 mrtvih osoba.

Jedan od svjedoka rekao je kako su skladišta u državnom vlasništvu i kako ne misli da se radi o sabotaži, a skladišteni barut koristi se u rudarske svrhe.

Zbog snažne detonacije na obližnjim su kućama popucala stakla. Ljudi su u panici istrčali iz svojih domova i pokušali pobjeći na sigurno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:06