TRAGIČNA NESREĆA

FOTO Harpun mu probio mozak i prošao kroz glavu: Dječak čudom preživio!

Harpun je u potpunosti odstranjen tek nakon trosatne operacije
 Jacskon Memorial Hospital

Šesnaestogodišnji Yasser Lopez iz Miamija na Floridi čudom je ostao živ nakon tragične nesreće u kojoj mu je harpun podvodne puške probio lubanju i mozak. Dječak se kupao s prijateljima kad je njegov prijatelj slučajno povukao okidač.

AP

Harpun mu je probio lubanju svega nekoliko centimetara iznad desnog oka, a vrh mu je izašao s desne stražnje strane dječakove lubanje. Nakon što je helikopterom prevezen u bolnicu, šokirani liječnici mu nisu odmah izvadili harpun, već su ga stabilizirali dok ne odluče kako najbolje postupiti.

Još većim čudom, dječak nije bio u nesvjesti kad je stigao, već je mahao rukama i pričao, iako se odmah nakon ozljede nakratko bio onesvijestio.

AP

Liječnici kao posebnu sreću ističu to da je harpun promašio sve glavne žile u mozgu, kao i činjenicu da niti on niti njegovi prijatelji nisu pokušali izvaditi harpun, što bi zasigurno dovelo do mnogo težih oštećenja.

YouTube

I sami liječnici su vrlo oprezno pristupili odstranjivanju stranog tijela. Prvo su dijelove koji su virili iz glave odrezali, a tek su se nakon dodatnih pretraga upustili u trosatnu operaciju kojom su odstranili ostatak.

Lopez je stabilno i već komunicira kratkim rečenicama, no bit će zadržan u bolnici dok se potpuno ne oporavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 21:01