ZA PAMĆENJE

FOTO: HRVATICA SNIMILA ZAPANJUJUĆI PRIZOR U turističkoj destinaciji ugledala golemog pitona kako proždire životinju viseći s grane u parku

 Simone i Michelle Hunjak

Michelle Hunjak koja živi u Australiji bila je osupnuta prizorom koji je zatekla prilikom posjeta popularnom obalnom turističkom mjestu Byron Bayju.

Naime, šetajući ovim izletištem u istočnoj Australiji, Hunjak, inače porijeklom Hrvatica, ugledala je ogromnog pitona koji je visio s drveta i upravo proždirao oposuma. Golemoj zmiji trebalo je oko 15 minuta da dovrši svoj ručak.

"Bila sam više zaintrigirana i uzbuđena nego uplašena", kazala je Hunjak za Channel Nine, kako prenosi britanski Telegraph.

Ova vrsta pitona uobičajena je pojava u Australiji i može narasti više od 3 metra u dužinu.

Stručnjaci tvrde da veliki pitoni mogu pojesti stvorenja koja su čak sedam puta veća od zmijine glave. Ne spadaju među otrovnice, ali zato koriste svoje zube i čelični stisak da ulove i proždru plijen.

Vole jesti veće "zalogaje" jer se tada ne moraju često prehranjivati. Vole nastanjivati drveće, ali i kuće, te općenito predgrađa.

Pamti se slučaj vodenog pitona koji je viđen 2014. godine kako se četiri sata borio s krokodilom, te ga je na koncu pobijedio i pojeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:43