NE IDE, PA NE IDE

FOTO: HTIO SE DODVORITI BIRAČIMA, A SVE MU SE OBILO O GLAVU! Mlađi brat Georgea W. Busha postao predmet općeg ismijavanja

 Twitter / Reuters

Jebu Bushu, kandidatu za republikansku nominaciju za američkog predsjednika, ne cvjetaju ruže. Jeb je poznat kao bivši guverner Floride te još više kao mlađi brat bivšeg predsjednika SAD-a Georgea W. Busha i sin Georgea H. W. Busha, također bivšeg predsjednika. No, dok su njegov otac i brat u svojim bogatim političkim karijerama dospjeli do Ovalnog ureda, Jeb muku muči da ne ispadne već u ranoj fazi utrke za nominaciju vlastite stranke.

U Iowi i New Hampshireu, prve dvije američke države koje su održale predizbore, ostvario je poražavajući rezultat te ukupno skupio samo pet delegata, dok su njegovi konkurenti Trump (17), Cruz (11) i Rubio (10) svi dobili znatno više. Iako je skupio desetke milijuna dolara u donacijama, Jeb se nije uspio približiti biračima, a na debatama je u pravilu djelovao letargično - toliko da Donald Trump redovito ismijava njegovu "nisku energičnost".

Budući da mu vrijeme za dobar rezultat curi, Jeb je stisnuo gas u kampanji te za pomoć pozvao i brata Georgea W. Busha, ali se pokušao udvoriti utjecajnim skupinama republikanskih birača, kao što je Nacionalna udruga za nošenje oružja (NRA) i njihovi pobornici. Tako je na Twitteru objavio fotografiju svojeg novog pištolja na čijoj je cijevi ugravirano "Guverner Jeb Bush' te kratkim naslovom "America".









Kako je ispalo da time cijelu državu definira kroz posjedovanje oružja, korisnici Twittera promptno su mu odgovorili fotografijama različitih predmeta koji kroz mnogo ljepše ili duhovito svjetlo opisuju njihove države, gradove i fiktivne lokacije iz SF i fantasy žanra.

Pogledajte najbolje odgovore republikanskom kandidatu ispod.

Prvi su odgovorili Britanci:









Nisu ostali dužni ni Nizozemci:









Neki su se dosjetili i pustinjskog planeta iz sage Ratova zvijezda:









A neki planeta iz Zvjezdanih staza:









Kada se već toliko krenulo s fiktivnim svjetovima, zašto bi i dvorac/škola najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu izostao:









Sve u svemu, korisnici Twittera dali su si oduška, a Jeb Bush još jednom je ispao - smiješan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:57