UDAR NA KRIJUMČARE

FOTO: IZNENADNI PREPAD NA MORUU velikoj akciji zaplijenjene tri tone kokaina vrijednog 5 milijardi kn!

Tegljač MV Hamal su presreli oko 160 kilometara od škotskog grada Aberdeena, a kokain je bio dobro sakriven
 NCA

Britanska policija zaplijenila je u prošli četvrtak više od tri tone kokaina ulične vrijednosti od oko 500 milijuna funti (oko 5 milijardi kuna) skrivene na prekooceanskom tegljaču kod sjeveroistočne obale Škotske.

Britanska agencija za borbu protiv kriminala NCA, poznata i kao britanski FBI, potvrdila je da je droga pronađena na brodu u blizini Aberdeena te da je riječ o kokainu visoke kvalitete.

Brod MV Hamal je plovio prema Atlantskom oceanu, a presreli su ga jedan vojni brod i nekoliko glisera i čamaca granične policije. Sama akcija ukrcavanja je i snimljena.

'Pretraga je bila duga i temeljita, izveli su je jako stručni operativci u vrlo složenim uvjetima', izjavio je istražitelj NCA John McGowan za ugledni Telegraph. 'Rezultat je ovo veliko otkriće, vjerojatno najveće kada je riječ o visoko kvalitetnom kokainu u britanskoj povijesti', dodao je McGowan.

U akciji je uhićeno devet turskih državljana, redom članova posade MV Hamala. Najmlađi od njih ima 23, a najstariji 63 godine i u ponedjeljak im je na sudu u Aberdeenu pročitana optužnica za krijumčarenje narkotika.

Prije ovoga, rekord je držala zapljena u Southamptonu 2011. godine, kada je otkriveno oko 1.200 kilograma kokaina na jednoj luksuznoj jahti. Vrijednost je tada bila procijenjena na oko 300 milijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:47