SUPERTAJFUN HAGIBIS

FOTO: JAPAN NA UDARU TAJFUNA KAKAV SE NE PAMTI U ZADNJIH 60 GODINA Silovita oluja čupa krovove i prevrće automobile, već ima poginulih

 
 REUTERS

U Japanu je jedan čovjek poginuo, a milijun ljudi trebao bi se evakuirati zbog snažnog tajfuna koji se približio u subotu navečer donoseći najobilnije kiše i najjače vjetrove u zadnjih 60 godina.

Četrdesetogodišnji muškarac poginuo je u preokretanju automobila u subotu ujutro u prefekturi Chibi istočno od Tokija, gdje su zabilježeni snažni vjetrovi, objavila je mreža NHK.

Ozlijeđeno je četvero ljudi, također u Chibi, a vjetrovi su iščupali krovove s nekoliko kuća.

Vlasti su objavile savjete za evakuaciju u tim područjima, ponajprije zbog opasnosti od poplava i odrona zemljišta, uključujući i neka u većoj tokijskoj regiji, prenosi NHK.

Tajfun Hagibis, što znači "brzina" na filipinskom jeziku tagalog, na kopno bi trebao stići na japanskom glavnom otoku Honshu u subotu navečer, mjesec dana nakon jednog od najjačih tajfuna koji su pogodili zemlju proteklih godina te uništili ili oštetili 30.000 kuća i prouzročili prekid opskrbe električne energije.

Destroyed houses, cars and power poles, which according to local media were believed to be caused by a tornado, are seen as Typhoon Hagibis approaches the Tokyo area in Ichihara, east of Tokyo, Japan, in this photo taken by Kyodo October 12, 2019.  Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN.
REUTERS

Više od 16.000 kućanstava ostalo je bez struje, uključujući 7200 u Chibi, koja je pogođena tajfunom Faksaijem prije mjesec dana, objavilo je ministarstvo industrije.

Ministarstvo obrane postavilo je novi Twitter račun kako bi dijelilo informacije o naporima za borbu protiv katastrofe.

Iz opreza su zatvorene trgovine, tvornice i podzemna željeznica , a organizatori japanskoga Grand Prixa Formule 1 otkazali su aktivnosti predviđene za subotu.

A child in a raincoat is accompanied by his father in heavy rain, ahead of Typhoon Hagibis in Tokyo, Japan, October 12, 2019. REUTERS/Kim Kyung-hoon
REUTERS

A woman stands with an umbrella during heavy rain, ahead of Typhoon Hagibis in Tokyo, Japan, October 12, 2019. REUTERS/Kim Kyung-hoon
REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:06