NADREALNI PRIZORI

FOTO: KIM JONG-UN UMISLIO DA JE DŽINGIS-KAN Na bijelom konju jahao 'svetom planinom' i najavio 'veliku operaciju kojom će ponovno udariti na svijet'

 
Kim Jong-un
 REUTERS

- Uvjereni smo da Kim Jong-un planira veliku operaciju - navode u srijedu sjevernokorejski državni mediji koju su, osim ove vijesti, objavili i raskošne fotografije vođe koji na bijelom konju jaše najsvetijom planinom Sjeverne Koreje.

Prizore koji prikazuju Kim Jong-una na snježnim poljima i u šumama Paektua, vulkanske planine koja se nalazi na granici Kine i Sjeverne Koreje, a slovi kao duhovna domovina dinastije Kim, objavila je državna novinska agencija KCNA, prenosi Reuters.

- Njegov pohod na konju u planini Paektu grandiozan je događaj i od velikog je značaja za povijest korejske revolucije...

Svi dužnosnici koju su pratili vođu i svjedočili sjajnim trenucima njegova razmišljanja na vrhu Paektua, uvjereni su kako će Kim Jong-un, preplavljen emocijama i radošću, organizirati novu veliku operaciju kojom će ponovno 'udariti na svijet' i napraviti još jedan korak naprijed u korejskoj revoluciji - izvijestila je agencija KCNA.

Iako još nije precizirano što bi spomenuta operacija mogla uključivati, valja napomenuti da je Kim često išao na izlete na svetu planinu baš u vrijeme donošenja velikih političkih odluka.

- Ovo je svojevrsni simbol sjevernokorejskog prkosa, njihove borbe protiv međunarodnih sankcija te pritiska zbog usavršavanja nuklearnog oružja i programa balističkih raketa - smatra Joshua Pollack, stručnjak za Sjevernu Koreju s Instituta za međunarodne studije Middlebury u Kaliforniji.

- Od Kimova uspona na planinu Paektu stvara se novi sjevernokorejski mit koji će itekako pomoći u stvaranju novog, maksimalnog propagandnog efekta - dodala je Rachel Minyoung Lee, analitičarka NK Newsa, web stranice koja prati Sjevernu Koreju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:15