PREVELIKA NAVALA

FOTO: KINEZI NAKON SAMO DVA TJEDNA ZATVORILI STAKLENI MOST 'Moramo ga hitno popraviti'

 REUTERS

Stakleni most u Kini samo 13 dana nakon svečanog otvorenja zatvoren je i to iz sigurnosnih razloga, piše BBC.

Naime, nakon otvorenja, interes posjetitelja koji su željeli posjetiti stakleni most nad kanjonom bio je tolik da su se graditelji pobojali da struktura mosta to ipak neće izdržati.

A view of a 430-meter-long glass-bottom bridge before a safety test ceremony, in Zhangjiajie, Hunan province, China, June 25, 2016. Picture taken June 25, 2016.  REUTERS/Jimmy Guan - RTX2I8NF
REUTERS

430 metara dug most, čija je izgradnja koštala 2,6 milijuna eura, spaja dvije stijene u Zhangjiajieu u provinciji Hunan. Most se nalazi 300 metara iznad kanjona koji je poslužio kao inspiracija tvorcima filma Avatar kad su radili prikaz planeta Pandore. Kad je otvoren, most je bio najviši i najduži stakleni most na svijetu.

Struktura mosta može podnijeti 8.000 posjetitelja dnevno. Međutim, nakon otvorenja, zainteresiranih za posjet mostu bilo je i do deset puta više, pa je iz sigurnosnih razloga zatvoren kako bi se napravile dodatne provjere i učvršćenja.

People visit a glass bridge at a gorge as it opens to public in Zhangjiajie, Hunan Province, China, August 20, 2016. Picture taken August 20, 2016. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. CHINA OUT.     - RTX2MECE
REUTERS

Nakon zatvaranja, mnogo je razočaranih koji na društvenim mrežama ostavljaju poruke u kojima se žale da posjet već dugo planiraju, a sad ga moraju otkazati ili pomaknuti za neko drugo vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:38