TISUĆE BEZ STRUJE

FOTO Nova snažna oluja u New Yorku: Zbog snijega otkazano oko 1200 letova!

Snježna oluja je u jačanju i do sada je napadalo oko 15-centimetara snijega
 AP

NEW YORK - Iako se još uvijek nisu oporavili od uragana Sandy nakon čijeg se razornog udara šete još uvijek zbrajaju, desetke tisuća stanovnika New Yorka i New Jerseya pogodila je nova snažna oluja, koja je donijela obilnu kišu i snijeg, javlja BBC.

Lokalne vlasti upozorile su stanovnike da napuste svoje domove. Nakon udara Sandy preko 650 tisuća kućanstava je ostalo bez električne energije, a sada je bez struje ostalo još dodatnih sto tisuća domova.

Snježna oluja je u jačanju i do sada je napadalo oko 15-centimetara snijega. Pušu i jaki vjetrovi do 100 km/h koji odnose stabala te time stvaraju dodatnu štetu. Javni prijevoz je u totalnom kolapsu.

- Očekuje se kako će oluja još jačati, a stanovnici područja koje je prošlog tjedna ostalo bez struje neće ju ni sada imati neko vrijeme, rekao je glasnogovornik tvrtke za distribuciju električne energije.

Policija je obišla područja koja su najugroženija te je preko megafona stanovnicima savjetovala da napuste svoje domove.

Zbog snijega i jakih vjetrova otkazano je oko 1200 letova na području New Yorka.

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, zatvorio je parkove i plaže zbog mjera opreza. Dodao je kako za sada neće naređivati veliku evakuaciju kao što je to bio slučaj kod uragana Sandy , javlja BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:52