NERIJEŠENI SLUČAJ

FOTO: ORGIJE S TAJKUNOM, HRPA DROGE I MISTERIOZNA SMRT MLADE IVANE Tijelo su joj pronašli pet sati nakon pada s 20. kata, bila je potpuno gola...

 
 Facebook

Prošlo je skoro godinu dana od smrti 18-godišnje nizozemske manekenke Ivane Smit, a brojni upitnici vezani uz kobnu noć u Kuala Lumpuru još uvijek nisu riješeni. Zapravo, što se tiče same policije, situacija uopće nije tako dramatična kao što je javnost predstavlja. Po njihovim teorijama mlada Ivana je pala s 20. kata ili je, kako glasi druga verzije priče, počinila samoubojstvo.

Međutim, nizozemski istražitelji koje su angažirali roditelji djevojke zaključili su da priča nije tako jednostavna. A čini se da se s tim slažu i neki malezijski istražitelji koji su nakon nekoliko mjeseci odlučili otvoriti dušu i progovoriti o aljkavoj istrazi, blagom ispitivanju i sumnjivom svjedočenju jednog tajkuna i njegove žene koji su pravili društvo manekenki sve do njezine smrti.

No, krenimo redom..

Nemili događaj dogodio se 7. prosinca prošle godine nakon što je Ivana Smit pronađena gola na platou nebodera u luksuznoj četvrti u Kuala Lumpuru.

U 5.22 ujutro Ivana je u jednom noćnom klubu snimljena u društvu američkog tajkuna Alexandera Amada Johnsona (45) i njegove supruge Lune Almaz (31). Mlada djevojka bila je u gotovo nesvjesnom stanju, a par ju je doslovce nosio iz noćnog kluba. Dva sata poslije Smit je svojem dečku poslala selfie s Lunom i poruku da malo odmara.

Facebook
Johnson i Almaz

Međutim, dva i pol sata poslije Ivana je bila mrtva. Policija vjeruje da je u 10 ujutro djevojka pala kroz prozor, a njezino beživotno tijelo pronađeno je 5 sati poslije na platou zgrade koje se nalazi na petom katu. U trenutku pronalaska bila je gola, a u organizmu joj je utvrđena velika količina alkohola, kokaina i Ecstasyja.

Naravno, u fokus ovog nemilog događaja odmah su upali tajkun i njegova supruga koji nikada nisu poricali da su imali seksualne odnose s 18-godišnjakinjom, ali su od starta tvrdili da nemaju pojma što se dogodilo i da su cijelo vrijeme mislili da je Ivana u jednom trenutku napustila njihov stan. Živa, naravno...

Štoviše, i Johnson i Almaz su tvrdili da su tjednima bili u vezi sa Smit, te da nisu imali pojma da ima samo 18 godina. Ono što je zanimljivo u cijeloj priči je upravo rečenica bračnog para koji su istražiteljima rekli:

- Mislili smo da je samo odšetala iz našeg stana...

Međutim, očito im nije bilo sumnjivo što je Smit u njihovom stanu ostavila odjeću, obuću, mobitel, torbicu.... Najgore od svega je što ni malezijskoj policiji to nije bilo čudno pa su vrlo brzo zaključili slučaj.

Facebook

Međutim, na nesreću bogatog bračnog para, od Ivane Smit nisu odustali nizozemski istražitelji koji su odmah nakon obdukcije pronašli rupe u cijeloj priči.

- Nema dileme da joj se nešto dogodilo prije samog pada. Ili se poskliznula ili ju je netko udario u glavu. Na glavi smo joj pronašli nekoliko masnica i ogrebotina koje nisu uzrokovane padom s balkona. Takve masnice su moguće jedino dok ste još živi - rekao je patolog Frank van de Goot.

Otac djevojke Marcel Smit također je rekao da je na njezinom vratu vidio ogromne masnice.

- Kao da ju je netko zgrabio - rekao je Smit koji je istaknuo još nekoliko nelogičnosti u slučaju.

- Pala je u 10 sati, a tijelo su joj pronašli tek u 15 sati. Kako je to moguće!? Također, ona je visoka 1.81 metra, a ograda je visoka 1.20. Gotovo je nemoguće pasti preko nje. A vjerujte mi, nije namjerno skočila...

Facebook

Slučaj je ponovno došao u fokus malezijskih medija nakon što je za Malaysia Today dušu otvorio policajac koji je prvi ispitivao Johnsona i Almaz.

- Pitao sam ih gdje je njihova prijateljica Ivana. Rekli su da ne znaju, ali su odmah krenuli u potragu po stanu. Otvarali su vrata i zavirivali u ormare, saginjali ispod kreveta... Potom su rekli da misle da je otišla, te da im je ranije rekla da ima dogovor u 10 sati - rekao je Faizal Abdullah kojemu ništa u tom trenutku nije bilo jasno budući da je svojim očima usred dnevnog boravka vidio odjeću i mobitel mrtve djevojke.

- Kako može otići gola iz stana, gdje je tu logika!?

Abdullah je rekao da se ispitivanje nastavilo i u postaji, ali je par odbijao odgovarati na pitanja.

Njegove riječi samo su potvrdile tvrdnje obiteljskih odvjetnika koji su od starta govorili da su policajci bili preblagi prema bračnom paru i da se radi o zataškavanju zločina.

Facebook

Presuda o odgovornosti bračnog para za smrt Ivane Smit bit će izrečena 22. siječnja 2019. godine, ali čak i nekim čudom da budu proglašeni krivima, vrlo vjerojatno će izbjeći ruku pravde. Razlog? Vrlo jednostavan, pobjegli su iz Malezije.

- Zašto ih nisu zadržali!? Nisu odgovorili ni na jedno pitanje, a oni ih puste da pobjegnu iz države. Sada je sve gotovo...

Johnson je inače iz Houstona, ali posljednjih deset godina živio je u Maleziji. Vjeruje se da se u ožujku ove godine vratio u SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. siječanj 2022 19:40