OPREZNI KANCELAR

FOTO: POGLEDAJTE PRIZORE S ULICA AUSTRIJSKIH GRADOVA NAKON PRVOG KORAKA POVRATKA U NORMALU Otvoreni butici, redovi ispred dućana

 
 AFP

Austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao je u utorak da su postignuti pomaci u obuzdavanju širenja zaraze koronavirusa, ali da kriza još nije prevladana i unatoč otvaranju manjih trgovina stroge mjere ostaju na snazi.

"Bilježimo dobar razvitak, epidemija usporava, ali bitka još nije dobivena i stroge mjere ostaju na snazi", rekao je na konferenciji za medije kancelar Kurz.

Naglasio je da Austrija ide u pravom smjeru, ali da je to "prvi korak na putu u normalizaciju stanja".

Austriji je i dalje potrebna velika disciplina, rekao je kancelar i zahvalio je Austrijancima na " nevjerojatnom odricanju" čime su omogućili put u novu normalizaciju stanja.

"Molim vas, izdržite, jer kriza još nije prevladana", upozorio je Kurz.

U Austriji su od utorka otvorene manje trgovine do 400 četvornih metara te veće prodavaonice s građevinskim i vrtnim materijalom uz obveznu provedbu strogih higijenskih standarda nošenja maski i držanje razmaka.

U Austriji je evidentirano 14.069. zaraženih od kojih je ozdravilo 7633, a preminulo 384 pacijenata.

Provedeno je 151.769 testova.

"Stopa zaraženih već je desetak dana ispod tri posto, a cilj nam je postići 0,0 posto", rekao je ministar zdravstva i socijalne skrbi Rudolf Anschober i upozorio na odgovorno i potpuno provođenje mjera restrikcija kako se ne bi dogodilo da se broj novo zaraženih poveća odnosno kako se ne bi moralo pritisnuti "nužnu kočnicu".

Anschober je napomenuo, da je prva faza u suzbijanju zaraze bila veliki uspjeh, ali da mjere restrikcija treba i dalje potpuno poštivati.

Nakon najave o ublažavanju mjera i otvaranju nekih trgovina, Austrijanci su pohrlili u nabavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:53