ARIZONA

FOTO: POLICAJCI OSTALI U NEVJERICI Šokirali se kad su tijekom rutinske kontrole zaustavili auto i pogledali na suvozačevo mjesto: 'Kakva prevara!'

 
 Twitter @Arizona_DPS

Odjel za javnu sigurnost u američkoj saveznoj državi Arizoni objavio je kako je jedan 62-godišnji vozač zaradio kaznu nakon što je prekršio prometna pravila o vožnji automobila u kojima je samo jedna osoba. Policija ga je zaustavila na cesti kad su na suvozačkom sjedalu primijetili kostur kojem je muškarac stavio šešir i zavezao ga za suvozačko sjedalo, prenosi BBC.

Time je ovaj vozač htio prevariti sustav. Naime, na autocesti je s ciljem zaštite okoliša jedna traka rezervirana samo za vozila s velikom popunjenošću, tj. isključivo za korištenje vozila s vozačem i jednim ili više putnika, pa je ovaj vozač pokušao lažirati suvozača u svom automobilu i vozio se tom trakom.

Iz Arizone poručuju da svake godine oko 7.000 vozača pokušava na sličan način prekršiti pravila.

Na Twitteru je objavljena i fotografija iz tog automobila na kojoj se vidi lažni kostur zakamufliran šeširom, a lokalna je policija sve začinila i prigodnom pošalicom s aluzijom na He-Mana i Skeletora, likove iz popularne Mattelove franšize 'Gospodari svemira'.

Prošle je godine jedan muškarac uhvaćen kako vozi brzom trakom dok je na suvozačkom sjedalu lutka s bejzbolskom kapom i sunčanim naočalama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:12