DŽIHADISTIČKA MRCINA

FOTO: PRONAŠLI ZLOGLASNOG ISIS-ovca, ALI TEK ONDA SU USLIJEDILI PROBLEMI Čovjek se tijekom skrivanja toliko udebljao da ga nisu mogli ni pomaknuti!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.01.2020. u 13:28

Twitter: Imam of Peace

Shifa al-Nima

 

U iračkom gradu Mosulu uhićen je pretili ISIS-ovac Shifa al-Nima, koji se tijekom svojeg skrivanja od vlasti toliko udebljao da nije mogao stati u policijski auto te je u pritvor prevezen u stražnjem dijelu velikog pick-up terenca, piše Daily Mail.

Notorni "muftija" al-Nima smatra se velikim uhićenjem (ne samo u doslovnom značenju), a njegovo skrovište otkrile su iračke snage sigurnosti.

Zbog prilično odbojnog izleta stekao je nadimak ISIS-ov "Jabba the Hut", prema divovskom pužu-zlikovcu iz sage Ratova zvijezda. Samoprozvani religiozni vođa izdao je niz fetvi na temelju kojih su pogubljeni drugi klerikalci i učeni ljudi islama, a prema njegovom ukazu minirana je i jedna džamija.

Iračka policija rekla je da se radi o jednom od najviše pozicioniranih vođa Islamske države, koji je optužen i da je naredio da se uništi grobnica proroka Jone, ali i počini niz drugih kulturocida.

Britanac Macer Gifford, koji se borio protiv Islamske države u Siriji, na Twitteru je pokazao zadovoljstvo ovim uhićenjem.

 - Oduševljen sam time što je "Jabba the Hut" Islamske države uhićen u Mosulu. On je odgovoran za egzekuciju muškaraca, žena i djece. Ova životinja je silovala i ubijala.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo