NASILNE DEMONSTRACIJE

FOTO: RATNO STANJE NA ULICAMA HONG KONGA Policajac pogođen strijelom, prosvjednici bacali Molotovljeve koktele, zatvaraju se sve škole

 
 REUTERS

U Hong Kongu se nastavlja stanje nalik ratnom. Nasilni prosvjedi ne jenjavaju, a žrtava je sve više s obje strane.

U najnovijem incidentu, kada su prosvjednici u nedjelju zauzeli zgradu sveučilišta, ozlijeđen je jedan policajac. Prema prvim informacijama pogođen je strijelom. Prosvjednici se, naime, naoružavaju, a luk i strijele jedno su od omiljenih, lako dostupnih oružja.

Kako javlja CNN, policajcu je ozlijeđena noga no u stabilnom je stanju.

A protester hides behind a shield during clashes with police outside Hong Kong Polytechnic University (PolyU) in Hong Kong, China November 17, 2019.   REUTERS/Adnan Abidi
REUTERS

Stotine prosvjednika naoružani ciglama i Molotovljevim koktelima napravili su barikade te blokirali četvrt Hung Hom. Specijalna policija uzvratila je vodenim topovima i suzavcem, a u žestokom okršaju prosvjednika i policije nastao je niz požara.

Fotografije agencije Reuters svjedoče o kaotičnom stanju na ulicama Hong Konga. Zbog eskalacije stanja vlasti su odlučile da će, iz sigurnosnih razoga, u ponedjeljak biti zatvorene sve škole.

Prosvjedi protiv kontroverznog zakonskog akta kojim bi se omogućilo izručivanje građana Hong Konga Kini traju već šest mjeseci, a rješenje se još ne nazire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:33